VOKALNI SASTAV “LIBERO”: Izložba fotografija – prvih deset godina!

Loading

ЛЕСКОВАЦВокални састав „Либеро“ је данас, отварањем изложбе фотографија са својих наступа обележио деценију постојања. Хол Лесковачког културног центра ће наредних месец дана красити забележени тренуци са догађаја које су чланови „Либера“ увеличали својим дивним гласовима.

  • „Либеро“ је оформљен 2010. године са мотивом очувања, неговања и унапређења вишегласног певања у „а capella“ мушком саставу, са репертоаром заснованом на српској духовној и народној музичкој баштини, допуњеним истакнутим делима европске и светске музичке литературе. Поред духовне и световне музике коју група има на репертоару, негује и обраде поп, џез и евергрин стандарда. Овогодишњи добитници Октобарске награде града Лесковца одржали су преко 100 јавних наступа и више од 20 целовечерњих концерата у Србији и иностранству. Циљ њиховог уметничког рада је промоција и афирмација камерних вокалних састава, очување музичке баштине града Лесковца, са посебним освртом на традиционалну музику читавог краја и њен утицај на касније настале музичке жанрове.
  • У име чланова групе обратио се уметнички руководилац Мирољуб Цветковић: „Ова изложба је омаж нашој првој деценији рада. Кроз њу ће се млађи суграђани упознати са нашим радом, а они старији се подсетити наших концерата и наступа у првих десет година. Изложба је осмишљена да покаже десет година посвећености и ентузијазма деветорице различитих а суштински истих људи окупљених око исте идеје бављења уметничком музиком“ – рекао је Цветковић уз закључак да им је част што широм Србија и света представљају свој град Лесковац. „Имам част да данас отворим изложбу слика рада, позитивне енергије и резултата вокалне групе „Либеро“. Они су чувари културне баштине Лесковца и не постоји Лесковчанин или Лесковчанка који нису чули за ове дивне момке. У своје и име читавог града им се захваљујем што су наши најбољи амбасадори јер су нас представљали у скоро свим већим градовима Европе. Захваљујем им што су увек део прелепих догађаја града Лесковца, разних фестивала и манифестација“ – рекао је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић отварајући изложбу. Градоначелник је члановима групе пожелео успех у наредним годинама, уз обећање да ће им град увек бити подршка и наду да ће двадесетогодишњицу славити заједно.
  • На церемонији отварања изложбе подељене су захвалнице свима који су помогли раду „Либера“ у протеклој деценији.

Извор: званични сајт Града Лесковца

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: