POGLED UNAZAD: OŠ “Bora Stanković” – Vučje u 2020. godini

Loading

ДЕТАЉ ИЗ ОШ “БОРА СТАНКОВИЋ” У ВУЧЈУ

ЛЕСКОВАЦ, ВУЧЈЕ – Основна школа „Бора Станковић“ у Вучју данас нам прича своју причу, кроз 2020. годину, која гласи овако: „ОШ „Бора Станковић“ у Вучју је у претходном периоду била је право мало градилиште.

 • Промене су велике, наравно, захваљујући Граду и градоначелнику који су имали слуха и разумевања за све наше проблеме. Издвојеним средствима из буџета Града видно су побољшани услови рада у нашој школи. Они никада нису били бољи. Били бисмо пресрећни да нас није прекинула пандемија изазвана корона вирусом због које радимо по добро познатом моделу. Баш због тога, остали смо ускраћени за праву, комплетну радост свих учесника у образовању, али се искрено надамо неким светлијим данима.
 • Посебан дан за нашу школу и све запослене био је 08.07.2019. године – дан примопредаје радова на санацији спуштених плафона на објекту централне школе у Вучју. Тога дана су отежани услови рада постали наша прошлост. Поред плафона, у школи је изграђена и школска ограда, у вредности од око 3,5 милиона динара. Нова ограда је заокружила добро познати амбијент и дала му прелепи изглед.
 • Како је школа, поред установе за образовање, и установа за дружење, ученици време одмора проводе играјући се са својим вршњацима на љуљашкама и клацкалицама у дворишту, које су, такође, у овом периоду оплемениле школски амбијент.
 • Посебно нам је драго што у филму који промовише наш крај, „Било једном у Србији“, учествује ученик Андрија Стојилковић, ученик наше школе, улогом дечака Штигланчета. Искрено се надамо да ће све бити у реду са здрављем актера филма, да ће се снимање наставити на пролеће и да ће промоција наше школе и Вучја достићи врхунац.
 • Све новине, тј. одрађене инвестиције у школи допринеле су побољшању безбедности ученика, заштити школске имовине и побољшању образовно-васпитног рада. Међу њима су:
 1. видео надзор (у централној школи и у истуреним одељењима школе)
 2. хобловање и лакирање фискултурне сале у Вучју
 3. замена старе столарије ПВЦ – столаријом коју је школа добила од Опште болнице уз посредовање Града (у школи у Б. Чифлуку)
 4. нови подови (у школи у Б. Чифлуку)
 5. две нове учионице (клупе и столице)
 6. обогаћен једносменски рад (ОЈР) и његова примена (одобрен од Министарства јуна, 2020.)
 7. изграђен мобилијар
 8. сређен школски парк са изграђеним летњиковцем и стазом до њега
 9. примена електронског дневника, тј. дигитализације у настави и фаворизовање модернизације школе (увођење бежичног Амрес интернета).“

Извор: званични сајт Града Лесковца

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading