VLASOTINCE: Obilne padavine dovele do plavljenja dvorišta i kuća u nižim delovima opštine

Loading

VLASOTINCE – Građani i članovi Štaba za vanredne situacije, sa policijskim i vatrogasnim ekipama, dežurali su noćas na mnogim lokacijama u Vlasotincu, jer su obilne padavine dovele do plavljenja dvorišta i kuća u nižim delovima opštine. Prekinuto je vodosnabdevanje, a većina brdsko-planinskog dela opštine je bez struje, kažu u Štabu za vanredne situacije.

  • Trenutno je kritično između dva mosta, u delu ulice Nikole Tesle, kao i u romskom naselju u ulici Marka Crnog, gde su stigla tri kamiona peska, a meštani i radnici “Komunalca” tovare džakove i postavljaju ih na rizična mesta. Vlasina se nije izlila iz korita, ali se izliva preko šahti, jer potiskuje atmosfersku vodu, odnosno ne može da je primi. Njen vodostaj je sinoć, u ponoć, bio 129 cm, a jutros u 8 sati 309 cm. Nakon toga zabeležen je blagi pad, 296cm, pokazuju podaci RHMZ.
  • Vode nema od jutros,  jer fabrika ne može da je preradi zbog mutnoće reke Vlasine i celog njenog sliva. JKP Vodovod obaveštava korisnike da se očekuje da prekid traje celog dana, a i kada voda dođe, kažu, može da se koristi samo kao tehnička dok ZZJZ Leskovac ne izda zvaničnu potvrdu o njenoj higijenskoj ispravnosti. Do tada snabdevanje vodom vršiće se iz cisterni.
  • Sva planinska sela su bez struje, kažu u EPS-u. Deo Vlasotinca pored nekadašnje fabrike “Besko” je takođe bez struje. Isključeni su i stubovi javne rasvete koji su pod vodom.
  • Magistralni put Leskovac – Vlasotince je na dva mesta jutros bio teško prohodan, kod Stajkovca i Konopnice, gde je policija regulisala kretanje.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: