VLASOTINCE: Pristiglo pet šlepera flaširane vode za piće, Novica Tončev najavio nove količine

Loading

 

VLASOTINCE – Pet šlepera flaširane vode za piće Rosa stigli su danas u Vlasotince posredstvom Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za nedovoljno razvijene opštine Novice Tončeva. On je najavio da će za par dana stići nove količine vode namenjene vlasotinačkoj opštini.

  • – Ovde sam ispred Vlade Srbije, zahvaljujem Koka-koli, odnosno fabrici vode Rosa koja je donirala 25 šlepera opštinama pogođenim poplavama. Mi smo danas dovezli u Vlasotince pet šlepera u utorak ili sredu ćete dobiti još pet šlepera flaširane vode –  rekao je ministar Novica Tončev.
  • Vlasotince se danima vodom za piće snabdeva iz sedam cisterni, a tehnička voda potekla je četiri dana nakon oštećenja cevovoda i brane na vodozahvatu.
  • -Tehničku vodu obezbedili smo iz alternativnog vodozahvata jer drugih mogućnosti nije bilo. Radimo na sanaciji uništenog cevovoda u samoj reci. Nadamo se da ćemo brzo obezbediti i pijaću vodu. Ova nam pomoć mnogo znači dok ne budemo stvorili uslove da dobijemo vodu za piće iz sistema JKP Vodovod – rekao je predsednik opštine Bratislav Petroviću zahvaljujući na donaciji.
NOVICA TONČEV, MINISTAR
  • Predsednik SO Vlasotince Milan Jović rekao je da je voda za piće trenutno najurgentnija potreba stanovnika opštine.
  • -Potrudićemo se u narednim danima da svako domaćinstvo dobije ovu flaširanu vodu jer je u pitanju jedna velika količina. Naravno, najpre ćemo snabdeti one najugroženije – naglasio  je Jović.
  • Tončev je zatim održao sastanak sa čelnim ljudima opštine na kome je bilo reči o tome kako još može da se pomogne Vlasotincu i drugim nerazvijenim opštinama, kojih u Srbiji, kako je rekao, ima četrdeset i četiri.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: