VAKCINACIJA U LESKOVCU: Sportsku halu “Partizan” posetio gradonačelnik dr Goran Cvetanović

Loading

ЛЕСКОВАЦ – У спортској хали „Партизан“ данас је почела масовна вакцинација становништва са територије града Лесковца. У Завод за јавно здравље Лесковац је стигло 2469 доза кинеске вакцине и од данас је могу примити сви грађани који су се пријавили за њу. Поред пријављених и остали заинтересовани грађани се могу јавити у халу „Партизан“ како би се вакцинисали.

  • Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас са својим сарадницима обишао пункт у хали „Партизан“ и разговарао са грађанима који чекају да приме вакцину и запосленима који спроводе имунизацију. Приликом обиласка приметио је поједине недостатке који отежавају да процес имунизације тече брже а који се тичу рачунарске опреме за издавање потврда о вакцинацији. У сарадњи са надлежнима у Дому здравља приступило се решавању овог проблема и већ данас ће пункт бити у потпуности опремљен неопходном рачунарском опремом. Градоначелник се извинио свим грађанима због недостатака и захвалио на великом интересовању које су показали за вакцинацију против корона вируса.
  • Подсетимо. Према одлуци Градског штаба за ванредне ситуације града Лесковца спортска хала „Партизан“ у улици Пана Ђукића поред ОШ „Светозар Марковић“ је одређена за централни пункт за вакцинацију становника Лесковца и околине. Хала „Паризан“ је у потпуности прилагођена поступку вакцинације, медицинске екипе на челу са лекаром прво обављају преглед заинтересованих и након тога се обавља вакцинација. На улазу и излазу из хале су постављене и рампе за особе са инвалидитетом.
  • Поред централног град Лесковац је организовао рад још пет пунктова за вакцинацију у Дому здравља, у Грделици, Вучју, Брестовцу и Манојловцу у објектима Дома здравља како би људима били ближи и доступнији.
  • Данас до 14:30 часова у хали “Партизан” су се вакцинисале 252 особе.
  • Данас се на пункту у хали „Партизан“ вакцинисао дирекор Дома здравља Лесковац др Славиша Божић. 

Извор: званични сајт Града Лесковца

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: