VLASOTINCE: Većina sela dobila struju, pojedina se snabdevaju iz agregata

Loading

VLASOTINCE – Gunjetine, Ravne Gore, Samarnice, Crne Bare i dela Donje Lopušnje u opštini Vlasotince dobili su struju. Meštani Gornje Lopušnje snabdevaju se preko agregata, ali kod pojedinih je pokidana niskonaponska mreža, čija je sanacija u toku, dok će Gradište dobiti struju u toku noći ili najkasnije sutra ujutru, kažu nadležni.

  • Deo žitelja Gornjeg Dejana je bez struje zbog prekida na niskonaponskoj mreži. Rešenje tog problema se, takođe, očekuje u toku sutrašnjeg dana. Najveći kvar je na 10-kilovoltnom pravcu Orašje u Donjoj Lopušnji, zbog nepristupačnog terena, ali se očekuje da elektromonteri u vrlo kratkom roku reše i taj problem.

  • „Situacija na tom terenu je takva da ko nije video ne može ni da pretpostavi do koje mere su uništene i elektromrežaiI priroda. Zahvaljujem vlasotinačkim monterima, ali i ekipama elektromontera iz Bajine Bašte, Leskovca, Pukovca i Bele Palanke, kao i direktorima EPS-a, koji su takođe na terenu i radnicima naših komunalnih preduzeća Vodovod i Komunalac. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu“, kaže komandant Štaba za vanredne situacije Bratislav Petrović, koji je danima na terenu sa pomenutim ekipama.
  • Pre tri dana, kada je u Vlasotincu i na terenu u okolini boravila potredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović sa saradnicima, sedam sela je još uvek bilo bez struje.
  • „U međuvremenu su ekipe pojačane i očekuje se da vrlo brzo svi dobiju električnu energiju“,dodaje Petrović – prenosi agencija Publika.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: