VATRENO OKO: Dr Goran Cvetanović posetio ovu instituciju

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Пре седам месеци, југ Србије је добио потпуно нову савремену лабораторију за тестирање на коронавирус “Ватрено око”, која дневно може да обради око 1.000 узорака.

  • Влада Србије је у ову лабораторију у Нишу, коју су званично отварили председница Владе Ана Брнабић и амбасадорка Народне Републике Кине у Србији Чен Бо, у присуству министра здравља Златибора Лончара, уложила око 3,5 милиона евра, а 500.000 евра донирала је компанија Зиђин. Ова лабораторија је, поред оне у Београду, једина такве врсте у региону а изграђена је у рекордном року, за три месеца.
    Отварање ове лабораторије је омогућило већи обухват тестирања, па се већина узорака из здравствених институција са територије града Лесковца и читавог Јабланичког округа анализирају у “Ватреном оку”,  ефикасно и без застоја.
  • Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је зато посетио ову институцију коју је обишао у друштву директора Института за јавно здравље Ниш проф. др Миодрагом Стојановић. Током обиласка градоначелник и директор су разговарали о тренутној епидемијској ситуацији, масовној имунизацији становништва која је у току као једином сигурном решењу овог глобалног проблема, али и одличној сарадњи коју нишке и лесковачке институције здравствене заштите остварују – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: