LEBANE: SO razrešila pojedine direktore i formirala Anketni odbor o poslovanju Predškolske ustanove

Loading

LEBANE: SEDIŠTE LOKALNE SAMOUPRAVE

LEBANE – Održana je sedma sednica SO Lebane na kojoj je, između ostalog, usvojen je predlog rešenja o razrešenju v.d direktora JKP Komunalac Lebane Miloša Stevanovića, a na njegovo mesto postavljen Novica Stojković.

  • U okviru ove tačke dnevnog reda razrešeni su dosadašnji članovi Nadzornog odbora ovog preduzeća i izabrani novi. Odbornici su usvojili i Predlog rešenja o obrazovanju anketnog odbora koji će imati zadatak da ispita pojedine navode i okolnosti vezane za poslovanje Predškolske ustanove.

  • Na sednici je usvojen i Predlog Odluke o pokretanju postupka likvidacije JKP ,,Imovina” Lebane. Kako je u obrazloženju kazao rukovodilac Uprave za finansije Saša Mladenović od 2017. godine do danas ovo preduzeće je iz budžeta opštine dobilo svotu od 89 milona dinara, a u istom periodu nije ostvaren nikakav prihod uz istovremeno učinjene velike rashode.

  • Nakon usvajanja ove tačke dnevnog reda razrešen je direktor ovog preduzeća Bojan Jovanović, kao i članovi Nadzornog odbora. Članovi lokalnog parlamenta pozitivno su se izjasnili i o Izveštaju o radu Opštinskog pravobranilaštva. Pravobranilac Goran Pešić je izneo podatak da je u 2020. godini podneto 258 zahteva za naknadu nematerijalne štete od ujeda pasa lulalica od čega je rešeno njih 237. On je izneo konstataciju da se 95 odsto zahteva kod ovog organa uglavnom odnosi na slučajeve ujeda pasa lutalica. Na njegov predlog prihvaćen je stav Opštinskog javnog pravobranilaštva za sklapanje sporazuma za naknadu nematerijalne štete, što će kako je konstatovano dovesti do znatne uštede u opštinskom budžetu s obzirom da se predmeti uglavnom odnose na ujede pasa lutalica.

  • Na Skupštinskom zasedanju predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović informisao je odbornike i o trenutnoj situaciji koja je usledila nakon obilnih snežnih padavina koje su zahvatile ovo područje. On je naglasio da je u ovom trenutku bez električne energije samo selo Lipovica sa 22 aktivna domaćinstva jer su se strujom napajala preko 11 agregata koje je obezbedila Privredna komora Srbije.
  • Bogdanović je zahvalio i Srpsko-Ruskom humanitarnom centru u Nišu koji je opštini Lebane ustupio dva agregata koja su pomogla u napajanju strujom stanovnicima u planinskom području, ali i stanovništvu koje je bilo neprekidno angažovano na otklanjanju štete.

  • Predsednik opštine je na kraju podvukao da je saradnja sa resornim ministarstvima i Privrednom komore Srbije izuzetna, a dokazana je donacijom terenskog vozila lebanskom Domu zdravlja i pružanjem pune podrške u otklanjanju posledica koje su nastale usled velikih snežnih padavina – prenosi TV 4S

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: