IN MEMORIAM: Dragana Zlatković (1994 – 2021) od detinjstva član KUD “Siniša Janić” – Vlasotince

Loading

 

ВЛАСОТИНЦЕ – Наше дете из КУД-а, наша Драгана Златковић, одлетела је заувек у висине, у светлости нама недокучиве. Оставила нас је да тумарамо овом Сузном долином, а она се винула у друштво најбољих глумаца. Њена младост и лепота душе и тела, дружељубивост, веселост, њена грациозност и таленат и приличе небеској позорници. Осветлите је звезде! Обасјај је месече! Наша срца чују је и виде, јер ми своје другове не заборављамо!

  • Са великом тугом и неверицом чланови КУД-а „Синиша Јанић“ примили су вест да је преминула Драгана Златковић, од детињства члан КУД-а. Јер, тек је требало да живи, да се радује и искаже своје потенцијале. Њихова дугарица, кажу, пленила је све својим врлинама: лепотом, добротом, дружељубивошћу и талентом.
  • Рођена је 1994. године, а у КУД је дошла још у најмлађем, основношколском узрасту. Сваку генерацију деце старији чланови КУД-а прихватали су као своју, али ови, рођени тешких деведесетих, били су посебни у сваком погледу. Постали су велика, јединствена породица, која се помаже и подржава, заједно преброђујући тешкоће, а КУД носе заувек у најлепшим успоменама.
  • Драгану живот није мазио, али је сваку улогу прихватала радосно и одговорно, са љубављу и неком свечаном посвећеношћу приступала је сваком задужењу, па макар то било и печење палачинки. Наступила је у представама за децу „Баш ме боли ваша глава“, „Палчић Дугоња“ и „Fantasy School“, касније је публика видела и упамтила као Џенет у комаду „Боинг боинг“.
  • Када је обавезама била спречена да учествује у раду на представама Драгана је била редовни и пажљиви гледалац, чије су примедбе и сугестије драгоцене. Она своје из КУД-а никада није потиснула из срца.
  • Сада је, на најчудеснијој, небеској позорници, обасјана звездама, опет међу својима: деда Вељом, Чољком, Мизом, Огијем… Овај тешки тренутак чланови КУД-а, опраштајући се од ње потресним речима и сећањима на дивне дане дружења, користе и за обећање да је никада неће заборавити.

Izvor:kud.feniksvlasotince

П.С.

Драгана Златковић, после две године борбе са карциномом, изгубила је најтежу битку у животу у својој 27. години, а сахрана ће се обавити сутра 7. фебруара у 13 сати, на Власотиначком гробљу.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: