GIMNAZIJA “STEVAN JAKOVLJEVIĆ”: Mila Mitić, Petra Dimanić i Milena Krstić prve na 5. Republičkom takmičenju u tradicionalnom pevanju

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ –  (Саша Станковић, професор/ ЈУГмедиа) – Недавно су Мила Митић, Петра Диманић и Милена Крстић, ученице Гимназије „Стеван Јаковљевић“ у Власотинцу, добиле диплому за освојено прво место на 5. Републичком такмичењу у традиционалном певању у Београду, са освојених максималних 100 поена.

  • О утисцима после освојене прве награде причала нам је Мила Митић, која чини трио са својим другарицама из одељења III/1 друштвено-језичког смера Гимназије.

  • „Задовољне смо оваквим успехом и веома нам је драго што смо имале прилику да будемо део једног етно такмичења. Петри и мени је ово први пут да учествујемо на овом надметању, а Милена је самостално већ била прва као ученица основне школе“, изјавила је Мила Митић.
  • Трио Мила, Петра и Милена су певале „Врбице, врбо зелена“, традиционалну српску песму са Косова и Метохије, а имале су неопходну подршку ментора Игора Ранђеловића, који о њима мисли све најбоље.
  • „Оне су пример невероватно талентоване деце. Њихов таленат, музичка способност и посвећеност ретко се срећу и у музичким школама. Када би се посветиле овоме што одлично раде, уз доброг ментора и велики рад, наравно мало среће, верујем да би пред њима била једна лепа музичка каријера“,  истакао је Игор Ранђеловић, професор музичке култруре.
  • Иначе, такмичење је требало да буде уживо у пролеће прошле године, али је због короне одржано онлајн, односно такмичари су слали своје снимке. Додела награда је планирана на јесен, у присуству министра просвете, али је отказана због епидемије, тако да су дипломе стигле до награђених тек ових дана. Све ово показује колико је проблема имало Удружење музичких и балетских педагога Србије као организатор.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: