LKC: Održana manifestacija “Sećanje na Dragana Radovića”

Loading

ЛЕСКОВАЦ  – У камерној сали Лесковачког културног центра одржан је програм „Сећање на Драгана Радовића”, посвећен недавно преминулом упосленику ове установе у пензији. Драган Радовић, који је преминуо је 3. јанура ове године, је био дугогодишњи уредник књижевног и издавачког програма ЛКЦ, а у пензију је отишао септембра прошле године.

  • Бавио се поезијом на дијалекту, прозом, књижевном критиком и рецитовањем. У програму су учествовали глумци лесковачког Народног позоришта који су казивали његове песме и читали одломке из његових књига.
  • О сарaдњи са Драганом Радовићем говорила је Биљана Мичић, професорка Гимназијe Лесковац.
  • Представљен је и роман “Златне кочије”, који је Лесковачки културни центар објавио постхумно.
  • Директорка ЛКЦ-а Сања Цонић каже да је то била жеља покојног Драгана. „Када је одлазио у пензију, није желео да му колектив купује неки поклон и да се на тај начин поздрављамо. Договорили смо се да му објавимо роман, то није могао да нам одбије. Нажалост, ми роман „Златне кочије“ објављујемо постхумно. Жао ми је што Драган није дочекао да види ово издање и да га заједно промовишемо. Али, макар на овај начин одајемо му почаст. Кроз ову књигу ће Драган Радовић наставити да живи.“

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: