LESKOVAC: Uručena sportska oprema svim školama

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Школски спорт представља незаобилазну карику у промоцији активног начина живота, развоју спорта и будућих спортиста. Главни циљ школског спорта je физички, интелектуални, морални, социјални и културни развој свих ученика. Физичко васпитање у школама омогућава ученицима да стекну физичко образовање, формирају позитивне ставове према физичкој активности и спорту. У остваривању наведених циљева школе имају централну улогу и да би могле да их реализују, поред квалитетног кадра, потребни су адекватни услови и опрема. Савез за школски спорт је препознао ову потребу и свим школама на територији Лесковца донирао опрему.

  • У име локалне самоуправе града Лесковца данас се обратила Бранкица Стаменковић, члан Градског већа задужена за образовање и спорт и нагласила да важност школског спорта доказује данашња, али и конференција за медије одржана пре десет дана, заказане поводом донација Савеза за школски спорт и рекла: „Година за нама је била година пуна изазова, још увек мењамо наше животне навике и рутину и обазриви смо јер нам је на првом месту здравље. Школе раде и радиле су у измењеном режиму. Успели смо, уз помоћ савремених технологија, да много тога надоместимо са циљем да наши ученици имају квалитетно образовање. Ипак, остали смо ускраћени за школска спортска такмичења будући да оно што се на њима доживи технологија не може надокнадити. Зато нам је јако битно да улажемо у будућност и оно што нас очекује наредних година чим се стекну услови да се такмичења одрже. Веома је значајно да деца буду укључена у систем школског спорта и да од малих ногу стекну здраве животне навике. Хвала Савезу за школски спорт који заједно са нама успева да нађе средства како би се школама пружила могућност да њихови ученици имају оно што ми некада нисмо имали.“
  • Испред Савеза за школски спорт се обратио Иван Цветановић и захвалио се граду Лесковцу и градоначелнику др сци. мед. Горану Цветановићу јер су им средства додељена путем програмског финансирања омогућила да помогну школама. „Желимо да школски спорт у Лесковцу буде успешан. Потрудили смо се да школама поделимо опрему која се састоји од фудбалских, кошаркашких, одбојкашких и рукометних лопти и комплета дресова за све школе на којима су називи школа“ – рекао је Цветановић и додао да, уколико се епидемиолошка ситуације не погорша, очекује да школска такмичења почну марта месеца.
  • У име директора свих школа обратио се Милан Тончић, директор ОШ „Јосиф Костић“ који је рекао: „Спорт код деце утиче на развијање здравих навика у исхрани, дисциплине, већег степена социјализације у друштву, па је тако важно напоменути да тренирање и бављење спортом не утиче само на физичко здравље, већ и на друге области здравља, укључујући и ментално здравље, што је од велике важности данас када живимо у условима пандемије вируса Ковид-19″ и захвалио се свима који улажући у спорт улажу у будућност друштва стварајући од деце одговорне и здраве чланове друштва који поштују моралне вредности. „Наша фискултурна сала изгледа прелепо и по изгледу може да парира салама у великим европским градовима. Боравак у таквом простору деци причињава велико задовољство и радост, и сваки наредни час физичког васпитања очекују с великим нестрпљењем”, додао је Тончић -објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor