MEDVEĐA – Kancelarija za preduzetništvo i mladi 2021. i zaštita životne sredine

Loading

MEDVEĐA – Opština Medveđa godinama unazad stavlja akcenat na zapošljavanje mladih sa teritorije naše opštine. Upravo iz tog razloga i većina projekata koje realizuje opština, odnosi se na povećanje broja zaposlenih u Medveđi.

  • U kabinetu predsednika potpisana dva projekta između lokalne samouprave i Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Prvi je vezan za Kancelariju za preduzetništvo i mlade Medveđa 2021, dok je drugi fokusiran na zaštitu životne sredine i unapređenje turizma 2021. Vrednost oba projekta iznosi 5 miliona dinara a oročeni su na 6 meseci trajanja.
  • Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić je nakon potpisivanja istakao da ovim putem nastavljamo dugu saradnju sa Centrom za razvoj gde će preko projekata biti angažovano dvanaest osoba.


– Mi ćemo se truditi da u narednom periodu damo sve od sebe da preko naših službi uradimo još mnogo toga kako bi povećali zaposlenost i smanjili migraciju mladih iz naše opštine. U prethodnom periodu smo realizovali «Projekat populacione politike» gde smo podelili 25 grantova za pokretanje sopstvenog posla, zatim preko «Kancelarije za razvoj preduzetništva», angažovali mlade na realizaciji projekta, kroz «Mere aktivne politike zapošljavanja angažovali više od 250 radnika na određeno vreme kroz javne radove, a preko organizacije Help i projekta «Jačanje socioekonomske stabilnosti Balkana 15 mladih je pokrenulo sopstveni biznis – rekao je predsednik opštine.
Prisutnima se u Skupštinskoj sali obratila i direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Dragana Belenzada koja se zahvalila na dugogodišnjoj uspešnoj saradnji sa opštinom Medveđa.

 «Ideja nam je bila da za potrebe lokalne samouprave opštine Medveđa napravimo zajednički projekat kako bi na polju turizma i preduzetništva angažovali mlade, a kroz edukacije radili na pronalaženju novih ideja koje će dati rezultate na ovim poljima. Od vas na projektu očekujem da pratite pozive, predložite nove ideje i dostavljate mesečne izveštaje, kako bi imali povratnu informaciju u kom pravcu možemo danje raditi.

 
Osnovni cilj zajedničkog projekta «Kancelarija za preduzetništvo i mlade Medveđa 2021» je da se kroz aktivnosti odgovori na sve veće potrebe mikro, malih i srednjih preduzeća u opštini Medveđa, dok na drugom projektu «Zaštita životne sredine i unapređenje turizma 2021» cilj je da se kroz razne aktivnosti odgovori na potrebe zaštite životne sredine i unapređenja turizma u opštini Medveđa. Lica koja su angažovana preko projekta su uglavnom visoko obrazovani mladi ljudi, a uključena su i dva lica romske i albanske nacionalnosti – prenosi Radio Medveđa.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: