Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović razgovarao sa rukovodstvom Loznice

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић се данас састао са руководиоцима једног од најразвијених градова Мачванског округа, града Лознице, Видојем Петровићем, градоначелником, и председницом Скупштине града Лознице Миленом Манојловић Кнежевић. Повод ове посете је успоставаљање и јачање сарадње два града који имају заједничке циљеве и бројне додирне тачке.

О томе је говорио градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић на прес-конференцији:  “Проверено знам да се у Лозници, као и у Лесковцу, граде саобраћајнице, отварају нове фабрике и нова радна места, брине о младима, старијима, пољопривредницима, улаже се у здравствене установе, као и у читавој Србији – брине се о човеку.

Најозбиљнији пројекат који нас повезује јесте изградња модерних стадиона преко Владине Канцеларије за управљање јавним улагањима која нас очекује ускоро. Сама чињеница да ће наша два града поред Зајечара добити савремен спортски објекат по УЕФА стандардима довољно говори. Лозничани, ФК Лозница која игра у Првој лиги Србије, као и наш ГФК Дубочица, су познати по великој љубави и умешности у спорту и верујем да ће нови стадиони довести до нових успеха и изнедрити нове генерације врхунских спортиста на које ће Србија бити поносна.

Поред тога, данас смо добили прилику да разговарамо о привредном и економском амбијенту наших градова и отварању нових радних места и привлачењу страних инвеститора, с обзиром на то да имамо доста искуства на овом пољу.“

Градоначелник Лознице Видоје Петровић је пренео срдачан поздрав становника Лознице и додао: “Данас смо председница Парламента и ја у прилици да унапредимо сарадњу међу два града, много тога је заједничког чиме ћемо се у наредном периоду бавири, пре свега ту мислим на привредне активности које су покретач и носилац свих сегмената друштва, наравно ту увек и комунална инфраструктура, путеви,образовање, спорт, политика према младима. То су све теме о којима смо разговарали и на којима ћемо убуће радити. Моји утисци су изузетно позитивни, види се да се живот вратио у Лесковац у пуном капцитету на велика врата. Лесковац је из дана у дан све веће градилиште и то је оно што нама којим се бавимо овим позивом даје смисао. Желим вам још много пројеката, још много успеха.”

Градоначелник Лесковца је изразио наду да град на Ветерници и Лозница постану градови побратими и додао да ће у оквиру данашње посете са гостима из Лознице обићи фабрику за пречишћавање отпадних вода у Богојевцу која је у потпуности завршена сумом од 497,5 милиона динара, уз додатних 10,4 милиона евра за прву компоненту Линију воде. Разлог томе је чињеница да Лозница ускоро покреће изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода, али је додао да ће радо поделити искуство о изградњи централног градског колектора у који је уложено 464 милиона динара, али и о ОРИО пројекту на којем се ради – изградњи канализационе мреже у 16 насељених места вредној 8 милиона евра. Након постројења у Богојевцу, уследиће и обилазак румунске компаније Терастил која од 2017. године производи сенвич панеле у Лесковцу.

Извор: Званични сајт Града Лесковца

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: