VLADIMIR MANDIĆ, novinar: Od pompezno najavljivanog 1572. Vučićevog obraćanja ostalo veliko NIŠTA (Beleška jednog penzionera)

Loading

Od pompezno najavljivanog 1.572. Vučićevog obraćanja naciji sinoć je ostalo veliko NIŠTA. Do juče sam verovao  da  me  rođaci, drugari, i poznanici  vide kao običnog građanina ove Srbije, penzionera  koji posle 40 godina stresnog rada, uživa u poslednjim godinama života, ima svoje hobije koje je prekinula korona…  Ali, nisam  ni sanjao da Vučić & co smatraju da sam debil, moron i idiot kome moraju 1.572 puta da ponove priče koje gode ušima botova.

No, krenimo redom o onome što se čulo posle sinoćne sednice Saveta za nacionalnu bezbednost  i naravno o onome što je javnost očekivala da će se dogoditi, a režimski tabloidi i televizije sa nacionalnom frekfencijom pompezno najavljivali.

U  1572. obraćanju naciji predsednik Srbije je isto toliko puta ponovio da je Srbija u izuzetno teškoj situaciji u vezi sa Kosovom, da Zapad insistira na priznanju, da Albanci ne žele kompromis već hoće sve, a ništa ne daju… I opet je, hiljadu petosto sedamdeset drugi put, ostavio narod u neznanju šta će on kao pregovarač učiniti i kako će rešiti gorući problem Kosova, za koji  Miroslav Lajčak kaže da je stanje status qvoa neodrživo. Da li on vidi naoružavanje Vojske Srbije kao rešenje problema, može laik samo da nagađa i da se naježi i „smrzne“ od pomisli da smo u potpunom okruženju članica NATO saveza. Da ne  spominjem 1.999. godinu i Kumanovo.

Kada je reč o koroni, Vučić  je 1.572. put pozvao ljude da se vakcinišu, posebno starije. Takođe je, 1572. put to učinio bez maske na licu, kao što  je i 1.572 puta  do sada to učionio primajući  decu sa Kosmeta za 51. rođendan, otkrivajući  pred nekoliko hiljada građana spomenik Srefanu Nemanji, otvarajući gondolu na Zlatiboru, pogone stranih investitora, auto puteve… I opet je, po ko zna koji put, obećao da će se vakcinisati, kao što je to učinilia čak i većina starijih Albanaca u Preševu. Pozvao je stare ljude u Žagubici da se poput vršnjaka u Starom gradu vakcinišu, kako bi Srbije ostala na  prvom mestu u Evropi po broju vakcinisanih, kako bi i dalje bila kontinentalni lider po rastu BDP-a, kako bi…

A onda je  usledio šou ministra MUP-a Aleksandra Vulina. Četiri meseca nakon što je Vučić otkrio da ga prisluškuju i isto toliko nagađanja tabloida ko stoji iza ove rabote, policija je zavšila svoj deo posla i „vruć krompir“ uvalila tužilaštvu, od koga se sada očekuje da saopšti imena aktera afere. Vulin je rekao da su Vučića i članove njegove porodice prisluškivali 1.572 puta, ili  u proseku gotovo tri telefonska razgovora dnevno za godinu i po, koliko je prisluškivanje trajalo.

O ranijim nagađanjima Vulina da je planiran atentat na Vučića, da je u tu svrhu i kriminalna banda Belivuka nabavila i snajper, ovog puta nije bilo potvrde.

Sve se svelo na javnosti već toliko puta ponovljene reči o borbi protiv organizovabnog kriminala uz upozorenje da deca ne bi trebalo da gledaju stravične slike izvršenih zločina. I Vulin i Vučić su zaboravili da su gotovo svakog dana u tablidima Alo, Informer, Kurir, Srpski telegraf… čitaoci mogli da vide takve fotografije i da se zgroze nad naslovnim stranama sa lobanjama i kostima  ubijenih u mafijaškim obračunima. I dok su se u televizijskim specijalnim emisijama posvećim jučerašnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, gosti, recimo TV Vesti, prosto nadmetali u prognoziranjuko sve treba da „odleti “ i bude smenjen zbog Belivukove bande, dotle su Vučić i Vulin ostavili gledaoce da se i dalje pitaju kako je sve ovo moglo da se desi bez podrške ljudi iz  vrha vlasti. Kao i što se očekivalo,  i sinoć nije bilo reči o „Jovanjici“, „Krušiku“, helikopteru, Savamali, korupciji i svim drugim nerazjašnjenim aferama koje potresaju Srbiju.

I na kraju, da ne zaboravim, Vučić je i sinoć, 1.572. put,  grubo izvređao novinarku, koja mu je postavila pitanja na koja ne voli i neće da odgovara.

»»» Svi tekstovi V. Mandića su na OVOM LINKU!

Vladimir Mandić – najkraća autobiografija: „Rođen sam 1949. u Beogradu. Ceo svoj radni vek proveo sam u „Politici“. Desetak godina sam pisao svašta nešto, a onda sam do penzije uređivao svašta nešto. Izveštavao sam sa Kosova, iz Ustavnog suda (koji je tada manje ćutao nego ovaj danas), vraćao se preko Pančevačkog mosta posle osam uveče sa posla za vreme bombardovanja… Sada ponovo pišem jer nisam u mogućnosti da idem kod psihijatra zbog zabrane izlaska“…

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: