MLADI socijalisti Vlasotinca na obeležavanju petnaest godina od smrti Slobodana Miloševića

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Данас се навршава петнаест година од смрти Слободана Милошевића, бившег председника СРЈ и оснивача и дугогодишњег председника СПС. Млади социјалисти из Власотинца били су на обележавању 15 година од смрти председника Слободана Милошевића. Делегацију ОО СПС Власотинце чинили су омладинци Јован Станковић и Бојан Пљаскић, који су положили венац на гроб Милошевића у оквиру званичног обележавања годишњице, у дворишту Милошевићеве куће у Пожаревцу.

  • Међу десетинама, делегација које су данас присуствовали овом догађају били су делегација младих народних посланика на на челу са председником Социјалистичке омладине Србије и посланика Угљеше Марковића. Делегација је била у саставу народних посланица Нине Павићевић, Дубравке Краљ и Дијане Радовић. Делегација Социјалистичке партије Србије чинили су Никола Шаиновић, бивши председник Владе Југославије, Милутин Мркоњић, почасни председник СПС и народна посланица Снежана Пауновић и чланица Форума жена СПС.
  • Испред ГО СПС Ниш венац је положила активисткиња партије Ана Гроздановић. Догађају је присуствовао и Милош Стефановић испред младих социјалиста Медијане, док су делегацију Социјалистичке омладине Пожаревца предводили председник Срђан Милетић и другарица Јована Димитријевић.
  • Годишњици су, већ традиционално, присуствовали председник Покрета социјалиста и министар у Влади Србије Александар Вулин, као и председник СРС Војислав Шешељ.
  • Јован Станковић истиче: “На данашњи дан пре тачно петнаест година све заставе Социјалистичке партије Србије биле су на пола копља – јер отишао је највећи борац за истину и правду. Истинска наслеђа која нам је оставио председник Милошевић данас су стубови у одбрани наших државних и националних интереса: Дејтонски споразум, који је донео мир и одлучујуће утицао на настанак и постојање Републике Српске; одлучност у борби за Косово и Метохију и Резолуција 1244 СБ УН која је представљала услов за прекид рата и вечна је гаранција територијалне целовитости Србије. Велике тековине владавине предсеника Милошевића су и доношење Устава Србије којим је Србија поново државно и територијално успостављена; спречавање потенцијалног грађанског рата у Србији; чињеница да за време владавине ниједан јавни ресурс није продат нити је по његовом Закону о приватизацији дозвољена пљачкашка приватизација, него се фаворизовало радничко акционарство; откупом станова извршена је једна од највећих социјалних реформи у историји. И коначно, својом бриљантном одбраном и држањем пред Хашким трибуналом, он је овој ружној креатури од међународне правде задао одлучујући ударац. Пред твојим гробом стојимо са највећим пијететом, поносно и пркосно. Ми, млади социјалисти, јасно и одлучно настављамо пут борбе за идеале слободе, истине и правде.”
  • О Милошевићевој непоколебљивој борби и датој жртви коначни суд даће историја. Биће записано да је био један од наших највећих државника и то у једном од најтежих тренутака наше новије историје, тако да његов значај, утицај и улогу треба посматрати у том контексту.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: