NARODNA BIBLIOTEKA VLASOTINCE: Ljiljana Gligorijević – “Mi ćemo biti nada”, promocija

Loading

 

ВЛАСОТИНЦЕ – Поводом Светског дана поезије, Народна библиотека “Десанка Максимовић” организовала је представљање другог издања књиге Љиљане Глигоријевић „Ми ћемо ти бити нада“.

  • Због неопходности поштовања мера безбедности и заштите од пандемије корона вируса, како налаже Републички кризни штаб, ово је представљање одржано у посебном режиму, са смањеним бројем посетилаца, у простору читаонице Завичајног одељења.
  • О књизи су говорили: њен уредник Мишел Болтрес, директор Библиотеке СрбаТакић и ауторка.
  • Уместо рецензента ове књиге, професорке и песникиње Вере Цветановић, која није могла за ову прилику да допутује из Бабушнице, њену оцену књиге прочитао је Срба Такић.
  • Он је, пре тога, у своје име и у име колектива на чијем је челу, похвалио добру сарадњу са Уметничким клубом Расковник и њеним председником Болтресом. Љиљани је пожелео још много добрих песама и нарочито истакао да је она један од ретких завичајних аутора која штампа друго издање неког свог дела, и још више – да је успела за то да добије подршку Министарства спољних послова.
  • Мишел Болтрес је говорио о богатом издавачком опусу, задацима и циљевима Уметничког клуба Расковник, посебно се осврнувши на успешан и плодотворан рад учитељице Љиљане Глигоријевић, чија је књига „Ми ћемо ти бити нада“ плод њеног педагошког рада, прилагођена деци школског узраста, наменски писана за школске приредбе.
  • Ауторка, песникиња и, слободно можемо рећи, посвећеник своме послу, Љиљана је нагласила да је књигу посветила деци, оној која је она учила или ће их учити, али и свој светосавској, српског младежи, која мора да се васпитава и учи на светосављу, оданости вери, историји и традицији. Затим је прочитала уводни део књиге – беседу „Божија децо, светосавски ластари“.
  • Њене стихове из књиге читале су гимназијалке Јана Дилберовић и Јулијана Јовановић.

 

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: