PWW nabavio 2.400 novih kanti za svoje korisnike u Leskovcu

Loading

ПВВ је један од важних чинилаца одржавања хигијене у Лесковцу. Поред редовних активности сваког викенда радници овог предузећа учествују у акцијама уређења јавних површинина широм града Лесковца са ЈКП Комуналaц, Одељењем за заштиту животне средине и Комуналном милицијом, захваљујући којима је на 500 локација, уклоњено 5.500 тона отпада.

  • Са циљем побољшања услуга које пружају нашим суграђанима у протекле три године су у своју механизацију уложили више од 3 милиона евра, и између осталог свој возни парк осавременили машином за прање контејнера вредном 548 хиљада евра. Последња у низу инвестиција ове компаније за унапређење хигијене у граду била је набавка 681 новог контејнера у 2020. години за које је издвојено 180 хиљада евра.
  • Данас је у дворишту ове компаније одржана конференција поводом нове набавке 2.400 од 3.500 канти колико је планирано за 2021. годину у укупној вредности од 66.500 евра, односно око 7,8 милиона динара. Канте ће бити уручене грађанима који се за њихову замену пријаве компанији.
  • У 2021. години ПВВ ће набавити још 450 контејнера и један смећар запремине 16 метара кубних.
  • Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је на конференцији казао: „Говорећи о одржавању хигијене у граду треба напоменути да је пружање квалитетних комуналних услуга важно за све наше суграђане и функционисање читавог града. Зато смо у механизацију наша три јавно комунална предузећа Комуналца, Водовода и Грделице, а подсетићу вас да су пре нашег руководства располагали опремом старом више деценија, уложили 210 милиона динара.
  • Иако је стање хигијене много боље у односу на пре неколико година, не може се рећи да је идеално, али тај сегмент се може побољшати искључиво удруженим деловањем становништва и локалне самоуправе, зато апелујем на наше суграђане да сви заједно чувамо наш град, хигијену, зеленило и помогнемо једни другима да имамо чистији и уређенији град.“
  • Директор компаније ПВВ у Лесковцу Србољуб Нисић је обавестио грађане да старе канте могу заменити новим на њиховој локацији у улици Симе Погачаревића. „Ми смо ове године исплатили све зараде радницима, цене су остале најниже на територији Републике, а поред тога покренули смо и бесплатне замене судова. Иначе смо партер граду не само у чишћењу депонија, него имамо и пролећно и јесење уређење дворишта где прикупљамо кабасти отпад потпуно бесплатно по свим месним заједницама. Поменућу и то да смо заменили старе канте образовних институција прошле године”, објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: