SSP: “Vodovod dve godine plaćao ručkove naprednjaka”; direktor Vodovoda: “To će dokazati na sudu”

Loading

LESKOVAC: SEDIŠTE JKP “VODOVOD”

DOK STRANKA SLOBODE I PRAVDE i dalje govori da se novac iz leskovačkog Vodovoda korsti za plaćanje “kafanskih računa naprednjaka”, tvrdeći da ima dokaze za to, direktor JKP “Vodovoda” Staniša Ristić demantuje takve tvrdnje i kaže da će protiv ove stranke i Jelene Spirić podneti krivičnu prijavu – prenosi Stav.life.

  • U odlukama koje je SSP dostavio medijima, a koje su, kako u njima piše, donesene nakon postupka za javnu nabavku male vrednosti, definisano je da je JKP “Vodovd”, za uslugu resotrana u 2019. godini predvideo i zaključio okvirni sporazum u vrednosti 1.500.000 dinara, a za 2020. godinu u iznosu od 1.200.000 dinara. Potpisnici ovih odluka su bivši v.d. direktor Vodovda Branislav Stanković (2019) i sadašnji direktor ovog preduzeća Staniša Ristić (2020).
  • “Da su JKP „Vodovod“ i sviti iz vlasti bili bitni građani, njihovo snabdevanje vodom i održavanje kanalizacije ne bi dozvolili izlivanje fekalija po prigradskim naseljima, česte izostanke pijaće vode zbog dotrajalih cevi i usled tako katastrofalnog stanja ne bi za kafanske račune opredelili 2,7 miliona dinara u poslednje 2 godine” – navodi se u saopštenju za javnost SSP-a Leskovac.
  • Direktor Staniša Ristić tvrdi da to nije isitina. “Neka nađu drugi način da sakupljaju političke poene, a ne iznošenjem ovakvih neistina. Pa kafane prošle godine i nisu radile, ma to je totalno besmisleno i ja ću ih tužiti pa neka na sudu dokazuju sve što govore” – rekao je za Stav Staniša Ristić
  • “Svako Javno preduzeće je u obavezi da u planu poslovanja planira i sredstva za usluge restorana. To su procenjene i planirane veličine ali ne i iskorišćene” – objašnjava Ristić i dodaje da je sve dostupno na portalu javnih nabavki.
  • On kaže da bez ikakvih konkretnih činjenica se iznose neistine na račun JKP Vodovod koji i u doba pandemije sa velikim poteškoćama obezbeđuje stanovništvu zdravu pijaću vodu.
  • Povećanjem cene kanalizacije, kaže Ristić, koja nije menjana još od 2015 g. obezbeđuje se samo prosta reprodukcija u poslovanju sa izuzetno zastarelim vozilima, jer ukoliko iz istih sredstava može da se nabavi bar jedno vozilo za kanalizacione sisteme, sve blagodeti obnovljene mehanizacije biće od koristi prvenstveno stanovništvu grada Leskovca.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: