ZDRAVLJE AD: Konačno završena kupovina najpoznatije leskovačke kompanije

Loading

ФронтиерПхарма i BaystoneGroup danas су објавиле завршетак куповине компаније Здравље АД од компаније Тева Пхармацеутицалс. Здравље тренутно производи фармацеутске производе врхунског квалитета за преко 35 међународних тржишта, укључујући и она у Западној и Источној Европи, Уједињеном Краљевству, Азијско-пацифичком регион, Јужној Африци и Латинској Америци.

  • “Изузетно смо задовољни завршетком ове трансакције која ће нам омогућити да развијамо Здравље као једну од водећих независних фармацеутских компанија. Радујемо се нашем заједничком раду са изузетним тимом Здравља на даљем развоју ове компаније у једну од водећих међународних фармацеутских компанија“, изјавио је М. Левент Селамоглу, председник компаније ФронтиерПхарма, преноси ЈУГмедиа.
  • Основана 1953. године, компанија Здравље има више од 67 година дугу традицију у производњи и снабдевању тржишта фармацеутским производима врхунског квалитета.
  • Компанија тренутно запошљава преко 250 радника и производи широк портфолио производа чврстих оралних и течних форми који се примењују у терапији различитих озбиљних и хроничних болести, укључујући између осталих и поремећаје кардио-васкуларног, централног нервног и респираторног система. Здравље такође доноси портфолио комплементарних бренд генеричких фармацеутских производа који представљају темељ за самосталну комерцијалну стратегију под брендом “Здравље”.

  • “Радујемо се даљем развоју богате историје Здравља као једног од истакнутих глобалних произвођача у фармацеутској индустрији и стварању водеће, потпуно интегрисане фармацеутске платформе”, рекао је Кирен Наидоо, извршни директор компаније ФронтиерПхарма.
  • Ово је важан догађај у историји Здравља и ми са великим задовољством настављамо са успешним пословањем у фармацеутској индустрији и производимо наше производе врхунског квалитета за више од 35 земаља широм света, као и да подржавамо локалну заједницу у којој успешно послујемо више од 67 година,” изјавио је Бојан Јовић, генерални директор Здравља.

Здравље је један од водећих фармацеутских произвођача који снабдева више од 35 земаља широм света. Компанија има више од 65 година дугу историју у производњи фармацеутских производа врхунског квалитета у чврстим оралним и течним формама. Здравље представља чврсту основу на којој ће се развијати једна од водећих међународних фармацеутских платформи у годинама пред нама

 О компанијама FrontierPharmaBaystonGroup

  • ФронтиерПхарма је британска компанија специјализована за инвестиције и операције у фармацији коју су основали М. Левент Селамоглу и Кирен Наидоо. Компанија има вишедеценијско искуство у фармацеутској индустрији широм Европе, Средњег истока и Азије (“ЕМЕА”). Група је позната по својим могућностима у чврстим оралним формама, ин‌јекционим и топикалним формама лекова, активним супстанцама и искуству уговорног произвођача за различите мултинационалне компаније.
  • BaystoneGroup obuhvata специјализоване инвеститоре у фармацеутској индустрији са седиштима у Уједињеном Краљевству и Сједињеним Америчким Државама, позната по развоју и продаји СИЦОР, Инц, и  IVAX Цорп., две водеће специјализоване фармацеутске компаније са напредним могућностима у технологијама ин‌јекционих и респираторних производаизмеђу осталих. Група је главни акционар FlynnPharme(koja обухвата пословања широм Велике Британије, Ирске и Немачке) и која има портфолио фармацеутских инвестиција у домену биотехнологије и напредних решења за примену лекова.
  • За питања медија везане за компанију Здравље АД у Лесковцу, молимо да се обратите прекоinfo.operations@zdravlje.rsилинаinfo@frontierpharma.co.uk/ +44 207 129 7410.
КОМПАНИЈА ЗДРАВЉЕ АД – ЛЕСКОВАЦ (фото: Никола Милићевић)

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: