Лесковачки културни центар добио савремену опрему

Loading

Дан уочи Међународног дана културе посећен је Лесковачки културни центар који слови за храм културе нашег малог а опет тако великог града, и омиљено место окупљања уметника, књижевника, филмофила, љубитеља свих врста уметности и свих генерација.

  • Присутни су имали прилику да уживају у изложби слика Колонија Власина, али и да се упознају са савременом опремом која је набављена ради дигитализације и даље модернизације рада. „Протеклих годину дана прошли су у знаку вируса корона који је из корена променио наше навике и начин живота. Ова установа културе се брзо прилагодила ситуацији па је своје садржаје учинила доступним преко дигиталних медија и модерних технологија. Залагање и иницијатива свих запослених на челу са директорицом који су успели да публици у овим тешким тренуцима одрже ентузијазам и да на моменте улепшају стварност богатством културног садржаја су за сваку похвалу, али и њихови константни напори да своје активности учине доступнима широком аудиторијуму уз стална улагања и унапређивање”, казала је Андријана Васић, помоћник градоначелника Лесковца.
СОЊА ЦОНИЋ, ДИРЕКТОРИЦА ЛЕСКОВАЧКОГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА
  • Директорка Лесковачког културног центра Сања Цонић рекла је да део новца који се добије за реализацију неког пројекта треба бити издвојен за неку нову технику и опрему, јер нема доброг програма без квалитетне опреме. „Не смемо заборавити подршку градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића, без чије подршке култура у Лесковцу не би могла да опстане. Захваљујући тој доброј сарадњи Лесковачи културни центар је данас модерна институција у којој се могу видети интерактивни дисплеј, ВР (виртуелна реалност) наочаре, ново озвучење и ЛЕД расвета.“
  • „Поред озвучења и добре расвете, треба поменути и клавир, који је нашој установи дуго био потребан због бројних манифестација које се одржавају”, истакла је и додала да је Лесковачки културни центар модернизовао простор за младе и симболично је назван Дигитални културни центар, као и да Лесковачки културни центар, као и друге институције у Лесковцу има велики потенцијал, младе људе који су будућност града.
  • Млади запослени у Лесковачком културном центру представили су нову технику коју је ова институција културе недавно добила: интерактивну таблу на којој сви присутни могу да у дигиталном формату погледају бројне изложбе и упуте се у рад центра, затим ВР (виртуелна реалност) наочаре које манипулишу мозгом и човек има осећај да се налази у виртуелном свету, помажу да се виде изложбе и места на која се тренутно не може због вируса корона, као и нову ЛЕД расвету и озвучење, и нови дигитални клавир.
  • Ивана Ристић, која је задужена за односе са јавношћу, говорила је о ликовној колонији Власина која је одржана прошле године: „Традиционална ликовна колонија Власина одржава се безмало пет деценија у организацији Лесковачког културног центра, а под покровитељством локалне самоуправе, а последњих неколико година значајну подршку добија и од Министарства културе. Спада у ред најстаријих у земљи и захваљујући тој дугој традицији ЛКЦ има богат фонд уметничких дела. Пред нама су радови настали на претходном сазиву колоније која окупља реномиране уметнике из земље и региона, различитих генерација и ликовних поетика.“

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: