Др Милош Шарић: Осма самостална изложбу у Народном музеју у Панчеву

Loading

ДР МИЛОШ ШАРИЋ, ВЕЛИКИ УМЕТНИК, РОДОМ ИЗ ВЛАСОТИНЦА

Осма самостална изложба младог власотиначког уметника Милоша Шарића приређена је у галерији Народног музеја у Панчеву. Изложба скулптура под називом “Наши преци”, друга из теме “Сви моји преци” за посетиоце биће отворена до 6. маја.

  • Због пандемије корона вируса на отварању су били углавном представници медија, а како би се изашло у сусрет публици, накнадно биће организовани термини за разговор са уметником.
  • “Радови су допуњена серија са прошлогодишње изложбе у СКЦ-у у Београду, а премијерно су приказана и нека нова дела. До изложбе је дошло на позив директора Мирослава Бирцлина док сам потписивао уговор за скулптуру ”Замишљени”, која је постала део музејског фонда”, каже Милош Шарић.
  • Др Јелена Павличић у рецензији “Нови живот предака” овако говори о настанку Шарићевих дела. “Скулптуре из серије “Сви моји преци” настале су спајањем готових металних предмета, мотика, које служе као основни елементи за грађење коначног дела. Њих више од триста, укомпонованих  у скулптуре, аутор је сакупљао током протеклих шест година. Сам процес сакупљања и није био тако тежак будући да плодна поља у околини Власотинца, родног места уметника, временом бивају запуштена, те да Шарићева породична рециклажа метала зависи управо од свакодневног прилива стотина комада старог, истрошеног оруђа за обраду земљишта”.
  • Милош Шарић (1991) основне академске студије вајарства завршио је на Факултету уметности у Приштини – Звечану 2014. Мастер академске студије Примењеног вајарства завршио на Факултету примењених уметности у Београду 2015. године, на истом факултету и докторирао, на студијском програму Примењене уметности и дизајн 2019. године, ужа уметничка област вајарство. Добитник је више награда у земљи и иностранству. Излагао на седам самосталних и на више од осамдесет колективних и међународних изложби. Члан УЛУС-а и УЛУПУДС-а од 2016. године, а од прошле године је у статусу самосталног уметника.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: