Народна библиотека “Десанка Максимовић”: Промовисана књига Мирослава Мишела Болтреса

Loading

Обележавање Светског дана књиге (23. априла) ове смо године уприличили у читаоници Завичајног одељења, дан раније, имајући у виду неопходне мере опреза и заштите. Тим поводом представили смо књигу Мирослава Мишела Болтреса „Црвена магла и минут ћутања“, са освртом на целокупно његово стваралаштво и многострука интересовања и активности којима је заокупљен.

  • Рођени Смедеревац, данас живи у троуглу родног града и Алексинца и Власотинца, за које га је везала љубав према изабраници срца, учитељици Љиљани Глигоријевић. Из биографије која је прочитана, издвајамо: „Пише класичну поезију, хаику, рубаије, кратке приче, записе и афоризме… Почасни је доктор књижевности, почасни је амбасадор мира, модератор културно-уметничких манифестација. Бави се издавачком делатношћу, његове песме превођене су на више страних језика. Члан је Удружења књижевника Србије, у статусу слободни уметник, председник је Уметничког клуба Расковник.
  • На представљању, о раду и стваралаштву Мишела Болтреса, и о сарадњи са њим, говорили су Љиљана Глигоријевић и Срба Такић, директор Народне библиотеке.
  • Стихове из књиге читале су гимназијалке Јана Дилберовић и Миња Царић. На крају програма Болтрес је библиотеци поклонио прегршт књига, изашлих у издању Уметничког клуба Расковник.

НАПОМЕНА:

„Овај садржај је део пројекта који је суфинасирала општина Власотинце. Ставиви изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.“

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor