Културни центар Власотинце: Одржана ускршња креативна радионица за основце

Loading

Културни центар Власотинце је поводом предстојећег Васкрса, највећег хришћанског празника, организовао креативну ускршњу радионицу за ученике нижих разреда основних школа који су учествовали на Дечјем пролећном ликовном салону.
Радионицу под називом „Црвен бел ко јаје на Велигден“ су водиле Јасмина Златковић, историчар уметности и Јелена Петрењ, ликовни сарадник у вртићу.
Пре него што су деца почела да раде, Јасмина Златковић је упознала учеснике радионице са обичајима фарбања ускршњих јаја и симболиком коју она представљају. Она је том приликом испричала и причу о чуваркући, што се посебно свидело деци. Након тога Јелена Петрењ је говорила о употреби орнамената приликом украшавањa јаја различитим ликовним техникама.
Деца су данас имала прилику да осликавају јаја од стиропора, да праве ускршња јаја од картона и корпице за јаја.
„Поред развијања дечје креативности, током ове радионице приближили смо деци традицију, упознали смо их са нашом богатом културном баштином и обичајима везанима за највећи хришћански празник“, рекла је Јасмина Златковић.
Деца су са уживањем учествовала на овој ликовној радионици и показала су изузетну креативност – преноси лист “Власина”.

НАПОМЕНА:

 „Овај садржај је део пројекта који је суфинасирала општина Власотинце. Ставиви изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.“

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: