Удружење “Покрет за децу три плус”: Позив привредницима!

Loading

Одлука о приступању Удружењу ,,Покрет за децу три плус” је донета у циљу обезбеђивања посебног вида подршке породицама са троје и више деце са територије града Лесковца, обезбеђивањем финансијске олакшице при куповини робе и пружању услуга, чиме се остварује побољшање услова за задовољење потреба и унапређује материјални положај наведених породица, а све у складу са законом који уређује финансијску подршку породицама са децом.

  • Удружење ,,Покрет за децу три плус“ предложило је локалним самоуправама чланство како би заједно доносили мере погодности и тиме побољшали материјални статус и одали поштовање према породицама које већ имају троје и више деце. До сада је већ 18 локалних самоуправа подржало пројекат, а град Лесковац је као одговорна локална самоуправа препознао његов значај. Реализацијом пројекта остварује се право на Поносну картицу у сарадњи локалне самоуправе (која доставља имена мајки са троје и више деце, од којих је бар једно дете малолетно) и Удружења (који је потписник уговора са правним субјектима о попусту). Поделу картице врши локална самоуправа. Коришћењем картице родитељи остварују попусте приликом плаћања у малопродајним објектима компанија, малих предузећа и предузетника који учествују у наведеном пројекту.
  • Привредни субјекат потписује Уговор о пословној сарадњи са Удружењем ,,ПОКРЕТ ЗА ДЕЦУ ТРИ ПЛУС“, са седиштем у Чачку, који регулише међусобне односе, права и обавезе пословне сарадње уговорних страна, које се остварују са циљем помоћи породицама на територији града Лесковца са троје и више деце. На основу постигнутог договора, сваки привредни субјекат ће омогућити лицу који се легитимише и презентује Поносну картицу ,,Цена минус за 3+“ да оствари одређени попуст приликом плаћања робе или услуга код привредног субјекта које он дефинише Уговором.
  • Овим путем позивају се сви заинтересовани привредни субјекти који желе да се заједно са локалном самоуправом укључе у борбу која се симболично зове ,,Да нас има“, да се обрате ОДЕЉЕЊУ ЗА ДРУШТВЕНИ ДЕЛАТНОСТИ И ЛОКАЛНИ РАЗВОЈ, Трг револуције 45 (зграда oсмоспратнице), тел:016/213-984, како би се договорили око учешћа у пројекту и свих погодности које желе да пруже наведеним породицама.

Извор: званични сајт Града Лесковца

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: