Лесковачки воз “Роштиљко”, после тринаест година, поново стигао у град!

Loading

Данас је после 13 година у двориште Туристичке организације Лесковац поново стигао лесковачки воз Роштиљко. Овај чувени симбол града Лесковца је у потпуно новом модерном руху стигао и након регистрације и обуке лиценцираног возача моћи ће да се користи. Ради се о најсавременијем возилу овог типа које је израђено у складу са европским стандардима и свим потребним атестима.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са својим сарадницима присуствовао представљању новог симбола Лесковца. Том приликом је истакао: „Ово је аутентична туристичка атракција која се везује за највећи гастрономски фестивал по којем је Лесковац надалеко познат – Роштиљијада, али ћемо се ми потрудити да се Роштиљко током целе године буде на располагању најмлађима, туристима и свим заинтересованима за време летњег периода, а посебно током трајања лесковачких фестивала и туристичких манифестација.

Набавка воза је спроведена преко пројекта „Магија синергије“ који је припремио Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа, Туристичка организација Лесковац и општина Елин Пелин у Бугарској. Средства у висини од 196.134,17 евра су обезбеђена из ИПА фондова прекограничне сарадње Србија – Бугарска и поред туристичког воза који вреди 52.000 евра, искоришћена су за набавку 20 модерних штандова, али и за организацију Дана шопова у Елин Пелину и Дана мућкалице у Лесковцу који нас очекују током летњих месеци.“

Директор Туристичке организације Лесковац Небојша Коцић казао је да ће воз који је пристигао користити још више у што више ситуације, за наше манифестације као и манифестације других институција у граду, посебно за најмлађе суграђане. „Један од основних задатака локалне Туристичке организације је унапређење и развој туризма града и у складу с тим се све све нашеактивности реализују у циљу промоције града као квалитетне, атрактивне и разноврсне туристичке дестинације током целе године.С обзиром да је туризам привредна грана која је највише погођена последицама пандемије изазване вирусом KОВИД 19, пред великим смо изазовом и озбиљним задатком.”

Драгана Белензада, директорка Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа, напоменула је да је пројекат Магија синергије фокусиран на развој туризма, да град Лесковац добије нови туристички производ.

“Поред туристичког возића, ми ћемо у наредном перидоу радити и на усаглашавању плана туристичке понуде града Лесковца и општине Елин Пелин. Циљ прекограничне сарадње је да заједничким снагама створимо нешто ново.”

Извор: званични сајт Града Лесковца

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: