Породична конференција родитеља из Бојника, Лебана и Медвеђе о деци са посебним потребама

Loading

У Бојнику је одржана породична породичној конференцији на којој је присуствовало 45 родитеља, а како је речено њен циљ био је да се кроз размену искустава пронађе модел за решавање проблема са којима се суочавају у чувању и васпитању деце са посебним потребама.

  • Како је казао модератор ове конференције Марко Пејић из Медвеђе порука скупа је да се “Заједница гради срцем”, а то подразумева заједнички наступ родитеља и стварање нове мреже која за сада добро функционише у Бојнику, Лебану и Медвеђи.
  • Општина Бојник, како је нагласио представник Удружења грађански савет Саша Дајевић пружа подршку Дневном боравку за децу ометену у развоју у овом месту већ 11 година. Овај Дневни боравак има 8 корисника, а искуства стечена радом два стручна сарадника која раде са малишанима у многоме могу помоћи раду оваквих боравака у Лебану и Медвеђи.
  • Умрежавањем сва три дневна боравка и укључивањем нових из других места Јабланичког округа, како је закључено допринело би се потпуном социјалном оснаживању и економском осамостаљивању ове деце.
  • На крају треба додати и то да су домаћи и међународни донатори међу којима је и ЦХФ обезбедили 4 милиона динара за изградњу објекта Дневног боравка у Медвеђи – преноси ТВ 4С.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: