УНС: Формирање клуба фриленсера 12. маја у Београду

Loading

Удружење новинара Србије (УНС) позива колеге да се учлане у Клуб фриленсера и хонорараца новинара, сниматеља и фоторепортера који ће УНС основати 12. маја.

  • У растућем броју фриленсера и хонорараца у српским медијима и оних који за стране медије раде из Србије, УНС је препознао потребу за окупљањем и заједничким ангажманом ове, по многим показатељима, најугроженије групе новинара и сниматеља.
  • Колегама без матичних редакција УНС ће омогућити: акредитације за догађаје, правну заштиту, помоћ у изради типских уговора, помоћ у осигурању опреме и животном осигурању, помоћ при откупу радног стажа, повољније уговоре о коришћењу услуга мобилне телефоније и друге олакшице у раду.
  • Формирање клуба фриленсера неопходан је корак за артикулисање потреба и организовану борбу за равноправан статус колега који тренутно раде у тешким условима – без редакција и уговора, без правне и друге врсте заштите, без права на акредитације и амортизацију опреме.
  • Оснивање клуба одржаће се у среду, 12. маја у 18 часова у Прес центру Удружења новинара Србије (Кнез Михаилова 6/III). Позивамо заинтересоване колеге да се јаве на имејл: zvezdan.mancic@uns.rs.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: