Da li će i kada nestati divlje deponije u Srbiji?

Loading

Ministarstvo zaštite životne sredine će tokom maja raspisati konkurs za dodelu sredstava gradovima i opštinama za čišćenje i uklanjanje divljih deponija na svojim područjima, a krajem godine će početi i izgradnja regionalnih reciklažnih centara, najavila je ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović.

  • Lokalne samouprave su u prethodnom periodu imale zadatak da popišu divlje deponije, kako bi se dobila kompletna slika ovog problema. „Najviše je deponija uz auto-puteve i na obalama reka i one ne samo što predstavljaju ružan prizor nego zagađujući životnu sredinu, negativno utiču na kvalitet života građana, rekla je Vujović.
  • Prema njenim rečima, jedan od uslova za dobijanje podrške na ovom konkursu biće da na gradskim deponijama postoje kapaciteti gde bi otpad sa divljih deponija mogao da se smesti.
  • Vujović je ukazala na to da se u rešavanju problema čvrstog otpada, radi paralelno na nekoliko koloseka te da se mnogo očekuje od regionalnih reciklažnih centara, čiji je početak uzgradnje planiran za kraj godine.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: