VLASOTINCE: Otvorena kancelarija Fondacije “Tijana Jurić”

Loading

Под називом „Безбедно дете“, у Власотинцу синоћ је отворена канцеларија Фондације „Тијана Јурић“, а отварању је присуствовао и оснивач фондације Игор Јурић. Након матичне канцеларије у Суботици, прва је отворена у Новом Саду и сада друга у Власотинцу. Канцеларију ће водити професор, хуманитарни радник и дугогодишњи активиста фондације, Власотинчанка Јелена Ђокић, а у раду ће јој помагати млади волонтери.

-Циљ нам је да свако дете буде безбедно, поготово овде код нас на југу и да  Власотинце буде колевка подршке и заштите деце која се често обраћају непознатим лицима. Верујем да ћемо у будућем раду, као и до сада, имати подршку институција, школа, вртића и свих чија нам помоћ буде била потребна – рекла је Јелена Ђокић.

Оснивач Фондације и отац прерано преминуле Тијане, Игор Јурић, неколико пута је нагласио да су људи у Власотинцу дивни: Иако вам можда звучи чудно, отварање канцеларије у Власотинцу логичан је след догађаја. Власотинце доживљавам као свој град, своје место. На питање са којим се сусрећем – зашто Власотинце – мој одговор је зато што овде живе  јако добри људи. Уз помоћ тих добрих људи и ја сам постао бољи човек. Друго, постоји потреба за подршком ове врсте, видели смо то из бројних контаката са људима чија су деца имала проблеме – рекао је Јурић.

Председник општине Братислав Петровић поздравио је идеју да се у Власотинцу отвори канцеларија: Морамо стално да будемо „будни“, да пазимо нашу децу, да им будемо подршка и да их едукујемо како да се на безбедан начин суоче са изазовима савременог света, посебно са изазовима у области савремених технологија и комуникација – нагласио је председник власотиначкеопштине.

Посебну пажњу публике изазвало је обраћање писца Владе Арсића, који пише о проблемима наркоманије, проституције и трговине људима, педофилије и другим важним сродним темама. Овом приликом представио је и последњу објављену књигу „14 сати и 14 минута“.

Скуп су својим гласовима увеличале Мила, Петра, Марта и Милена, певајући песме Косовски божур и Кад ја пођох на Бембашу. Свечаност је одржана у Културном центру, уз поштовање противепидемијских мера.

НАПОМЕНА:

Пројекат из области јавног информисања за 2021. годину: ГЛАСНИК – Медија центар 016: „(Не)обични људи власотиначког краја“. Напомена: „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.“

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: