CENTAR za stručno usavršavanje: Maj mesec matematike!

Loading

Već petu godinu za redom, od otvaranja Naučnog kluba, Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju prigodnim programom obeležava “Maj Mesec Matematike”.

Ove godine je 10 jubilarna godina održavanja ove manifestacije. Naš cilj je da svima predstavimo matematiku iz sasvim drugog ugla, pa shodno tome tema ovogodišnje manifestacije nosi naziv FORMULA UMETNOSTI! Pozivamo vas da ove sunčane dane iskoristite  i dođete do Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju gde vas očekuju izložbe “Matematika i priroda” i “Žene u matematici”. Program manifestacije imaće svoju onlajn i uobičajenu formu. Počinjemo večeras, naučno-popularnim predavanjem “Igra života“, autora Nebojše Dinčića, redovnog profesora Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, kazala je v.d. direktora Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Anđela Kostić Minić.

Istražite matematičke objekte u živom svetu… Kako su nastale leopardove pege? Kako ih opisati diferencijalnim jednačinama? Kako eksponencijalnim jednačinama predvideti brojnost bakterija? Šta sve možemo da opišemo Fibonačijevim nizom, šta zlatnim presekom, a gde se sve mogu naći bilateralna i radijalna simetrija?
Ako vas interesuje sve ovo, dođite i pogledajte izložbu ,,Matematika i priroda” koja je deo programa manifestacije Maj mesec matematike, poručuju iz Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju, prenosi TV 4S

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: