SVETSKI DAN PORODICE: Poruka dr Gorana Cvetanovića, gradonačelnika Leskovca

Loading

Генерална скупштина Уједињених нација је 15. мај прогласила Светским даном породицe, који је први пут уприличен 1994. године под слоганом „Да породични живот не чине ствари него срдачни односи родитеља и деце“.

  • Овај слоган и данас осликава примарни циљ обележавања овог празника којим се указује на важност породице као основног елемента сваког друштва, подстичу друштвене активности у корист породице и доношење одлука које би требало да осигурају бољи стандард и квалитет живота.
  • Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је тим поводом казао: „На данашњи дан када се у целом свету обележава Дан породице, важно је да се подсетимо да су љубав, поштовање и заједништво вредности које треба да негујемо и своју децу томе да учимо. Породица је оаза наше радости и среће, наше уточиште које нам даје енергију за све наше животне подухвате.
  • Стога, посебно наглашавам да ћемо још доследније наставити да доносимо одлуке у корист породице – основе сваког здравог друштва. У ситуацији у којој се данас налазимо, научили смо да је одговорност велика и да сваки појединац има улогу у очувању наше друштвене заједнице. Стога апелујемо свакoдневно: Чувајте себе и своје здравље, вакцинишите се, јер на тај начин штитите своју породицу, а тиме и град Лесковац.“

Извор: Званични сајт Града Лесковца

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: