Leskovački kulturni centar: Koncert kamerne muzike PJ duo – Katarina Pinter i Bogdan Jovanović

Loading

LESKOVAC – U četvrtak, 27. maja 2021. godine u 20 časova u velikom holu Leskovačkog kulturnog centra biće održan koncert kamerne muzike PJ dua koga čine Katarina Pinter, violina i Bogdan Jovanović, violončelo. Na koncertu će biti izvedena dela Štamica, Baha, Betovena, Ravela i Hendl – Halvorsena. Ulaz na koncert je slobodan.

 • Katarina i Bogdan zajedno nastupaju kao PJ duo od 2017. godine u želji za kamernim muziciranjem i otkrivanjem novih zajedničkih puteva klasične muzike.  Imaju zabeležen veliki broj kamernih i solističkih nastupa u zemlji i inostranstvu.  Od osnivanja, svirali su kao specijalni gosti na festivalu “Kotor Art – Don Brankovi Dani muzike”, a na A festu su održali nekoliko koncerata u ovom sastavu.
 • Katarina Pinter je rođena  21. avgusta 1994. godine u Pančevu. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje je stekla u klasi profesorke Milene Milošević u Muzičkoj školi “Jovan Bandur”, uz svesrdnu pomoć profesora Vladislava Bobića od 2010. godine.
 • Od 2005. godine aktivno učestvuje na svim bitnim nadmetanjima koja se organizuju za mlade violiniste i osvaja brojne nagrade.
 • Od 2013. godine student je Akademije umetnosti u Novom Sadu, prvo u klasi Evgenije Kravcev, a zatim kod
 • Miroslava Pavlovića, u čijoj klasi završava Osnovne i Master Akademske studije 2019. godine.
 • Pohađala je master-class kod Filipa Greenberga, Olega Pohanovskog , Jovana Kolundžije i dr.
 • Kao orkestarski svirač radila je pod dirigentskom palicom Fabris Bolona, Danijela Rajskina, Uroša Lajovića, Gerardo Martinez Estrade, Jessice Cottis, Sacha Goetzel, Jesus Uzcategui, Etienne Abelin, Gianluca Marciano, Bojan Suđić, Julian Rachlin, Srba Dinić, Premil Petrović  i dr.
 • Bogdan Jovanovic je rođen u Leskovcu, 1995. godine. Master Akademske studije za violončelo je završio 2020. godine na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu,u klasi prof. Marka Miletića nakon što je prve dve godine  završio u klasi profesora Imre Kalmana. Srednju muzičku školu “Stanislav Binički” u Leskovcu završio je u klasi profesorke Marijane Prokić.
 • Osvojio je veliki broj nagrada na brojnim Republičkim i medjunarodnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu
 • Kao vođa violončela, nastupao je sa Omladinskom Filharmonijom grada Niša “Naissus”, Omladinskom Filharmonijom Novog Sada, Simfonijskim orkestrom “El Sistema Srbija” i Simfonijskim orkestrom Akademije Umetnosti u Novom Sadu. Član je Vojvođanskog Simfonijskog orkestra, Subotičke filharmonije i Beogradskih Simfoničara.
 • Saradjivao je sa eminentnim umetnicima kao što su Stefan Milenković, Dragan Đorđević Suzuki, Neivi Martinez, Marco Frusoni, Željko Lučić, Aleksandar Đermanović, Lovre Marušić, Nicola Benedetti i dirigentima Svilen Simeonov, Jesus Eduardo, Jessica Cottis, Juan Carlos Maggionari, Timothy Redmond i Sascha Goetzel.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: