Goran Cvetanović, gradonačelnik: Nastavljamo da gradimo Leskovac i vodimo ga putem prosperiteta

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас у сали Скупштине града Лесковца представио кандидата за заменика градоначелника и кандидате за чланове Градског већа града Лесковца чије ће именовање предложити сутра на десетој седници Скупштине града.

 • Предлог за заменицу градоначелника је др Лидија Димитријевић, запослена у Општој болници Лесковац у Служби за физикалну медицину и рехабилитацију, а за чланове градског већа сутрашњи предлог ће бити Владанка Стаменковић, дипломирани инжењер технологије са 30 година искуства рада у фабрици Здравље, Јелена Станковић, докторанд на Економском факултету у Нишу и Андрија Атанасковић, досадашњи помоћник градоначелника, рукометаш и најбољи студент Факултета за физичко васпитање.
 • Данашњем представљању присуствовала је и досаданња заменица др Ана Јанковић Стојановић, и досадашњи чланови градског већа др Александра Миловановић, Срећко Стаменковић и др Слободан Глишић, којима се градоначелник захвалио на сарадњи и истакао да ће, иако више не раде у кабинету, они остати део тима и помагати развој града.
 • За заменицу је градоначелник нагласио да је дивна жена и мајкта троје деце, која се и поред обавеза у породици посветила послу.
 • За др Миловановић је подсетио да се заједно са заменицом бавила прикључењу покрету Три плус и да пише приче за сајт председника Републике Србије за рубрику Најбоље из Србије.
 • ДР Јанковић Стојановић и др Миловановић су почеле да раде у Општој болниоци Лесковац и посветиле се својој струци.
 • За Срећка Стаменковића, градоначелник је нагласио да својим радом уштеди много новца локалној самоуправи и да се вратио из Француске како би радио у свом родном граду, а своју каријеру ће наставити као асистент на Одсеку за пословне студије Академије Јужна Србија у Блацу.
 • Своје место у просвети је пронашао и Слободан Глишић, доктор наука технолошког инжењерства у Високој здравствено санитарној школи у Београду.
 • Према речима градоначелника била је част имати доктора наука у кабинету који је лојалан члан.
 • Градоначелник се на данашњој конференцији осврнуо на све што је постигнуто од 18. августа 2020. године када је формиурано Градско веће до данас. Говорио је инфраструктури, здравству, социјалној заштити, култури, просвети, спорту, пољопривреди…
 • „Сматрам да је важно и осврнути се на оно што је до сада постигнуто јер се на тај начин своде рачуни али и показује да је уз труд, упорност и доследност све могуће. Уједно показујемо да и даље желимо да искористимо огромно поверење које су нам дали грађани са жељом да мењамо Лесковац како би учинили га бољим местом за живот и како би наша деца, и деца наше деце, желела да у њему одрастају. За некога девет месеци можда и није дуг период, то је дужина једне школске године, али и време које је потребно да се из фетуса у мајчиној утроби развије беба. За ових девет месеци мој тим и ја смо имали много активности, радили смо на бројним пројектима, наставили програме који су у прошлости дали добре резултате, али смо увели и много тога новог.“
 • Говорећи о социјалној заштити градоначелник Цветановић је подсетио да је Лесковцу јуче припало 17 милиона динара који ће допринети даљем побољшању овог друштвеног сегмента за који је у буџету града Лесковца планирана сума од 214,3 милиона динара од чега је 31 милион усмерен на финансирање 43 пројекта из области социјалне заштите.
 • Када је реч о области здравства и вакцинацији градоначелник је рекао да Лесковац бележи 37,4% вакцинисаних првом дозом и 28,49% другом дозом и поново нагласио да ће у Општу болницу Лескова бити уложено још 5,2 милијарди динара.
 • Приликом представљања пројеката незаобилазна област је инфраструктура: „Још једна област којој као тим приступамо озбиљно и одговорно је изградња инфраструктуре и решавање комуналних проблема. Тај посао није нимало лак јер су комунални систем и путна инфраструтура града раније били потпуно стављена на маргину, а ми смо у протеклих неколико година само у санацију и изградњу путева уложили преко милијарду и 800 милиона динара. Само за ових девет месеци смо у путну инфраструктуру уложили 432 милиона динара и успели да завршимо пут Лесковац – Власотинце који вреди 283,3 милиона динара, али и улицу Ивана Милутиновића, пут Вучје – Брза, да поменем да смо недавно започели и дугогочекивану реконструкцију Булевара Николе Пашића вредну 268,7 милиона динара, која се одвија према предвиђеној динамици радова.“
 • Током излагања, градоначелник Цветановић поменуо је и о област привреде. „Здрав приватни сектор је основа сваке модерне економије и успешне земље и зато је од великог значаја то што већина локалних привредника улаже у развој и ширење постојеће производње. Надам се брзом завршетку новог производног погона циглана Младост вредног 30 милиона евра у којој ће запослење наћи преко 50 људи. Прима нова, која броји скоро 1000 радника, у нову производњу вафли инвестирала је 1.100.000 евра, извесно је отварање руског дисконта Светофор, граде се први Аква парк и шопинг центар у згради некадашњег Сајма. Захваљујући оваквим инвестицијама, привреда нашег града стално напредује, а мој тим настоји да са привредим субјектима одржавамо конструктивну сарадњу” – рекао је он и додао да је при крају и изградња новог погона компаније Дитс, а да се очекује проширење капацитета компаније Статовац.
 • Градоначелник Цветановић је исткао и да је актуелни сазив Градског већа града Лесковца на одржаних 26. седница разматрао укупно 404 тачке дневног реда, од тога, Скупштини града упућен je 21 допис са одговарајућим материјалима за разматрање укупно 254 питања из надлежности скупштине града, као и да је у складу са законском регулативом Градско веће донело 150 акaта из своје надлежности.
 • На крају излагања он се захвалио свим бившим члановима Градског већа и изразио наду да ће се његови предлози усвојити на сутрашњој седници Скупштине.
 • „У предстојећем периоду ћемо наставити да радимо на развоју нашег града, настојећи да превазиђемо све препреке и решимо проблеме на које наилазимо. У раду са својим сарадницима тежим да будем правичан, али и строг јер од њих захтевам пуни посвећеност, професионалност и максимално залагање. За ових неколико година колико вршим функцију градоначелника променио сам много сарадника. Сви ти људи су стекли много искуства, много контаката и пријатеља и већина њих данас важе за стручњаке у њиховим професијама. Њихов допринос развоју града се види на сваком кораку јер смо већину одлука донели заједно, уз бројне консултације, састанке и преговоре, а све на основу детаљних анализа и података са терена.“

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: