Vlasotince: Vandali ukrali zastave i oštetili jarbole pored Spomenika braniocima

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Претпрошле ноћи вандали су украли заставе и оштетили механизме за подизање застава на оба јарбола поред споменика браниоцима, код моста на Јужној Морави, на улазу у власотиначку општину. Јарболе са заставама Србије и Власотинца и рефлекторе који осветљавају споменик недавно су поставили представници Удружења потомака и поштовалаца ратника ратова од 1912 до 1918.

-Засадили смо и четири јасена иза споменика, договорили смо са „Комуналцем“ постављање канти за отпатке, а планирали смо и молерске радове на заштити самог споменика. Овај вандалски чин нас је све разочарао, али нас није обесхрабрио да наставимо да штитимо традицију предака и националну историју – каже секретар удружења Срба Такић.

Случај је пријављен полицији, обавештено је тужилаштво и покренута истрага.

-Јуче смо приликом обиласка локације наишли на ВЦ шољу и телевизор иза споменика. Нека је на савест људима који остављају отпад на оваквим местима – додаје Такић.

Општина Власотинце финансираће поновно постављање застава и поправку јарбола, најављује заменик председника Владимир Коцић. Нове заставе и јарболи постављени су недавно и испред зграде општине.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: