PK “DUBOLICA” OBORILA TRI NACIONALNA REKORDA U BURGASU

Loading

Синоћ је завршен престижни Mеђународни пливачки митинг Бургас гранд приx у истоименом бугарском граду, где су учествовали пливачи из Бугарске, Румуније, Молдавије и Србије.

 • Пливачки клуб “Дубочица” представљало је осморо пливача, који су у оваквој конкуренцији успели да освоје 19 медаља, оборе 3 национална реорда и екипно заузму прво место.
 • У мешовитој штафети 4 x 50 ( Станисављевић Нина, Пешић Братислав, Живановић Урош,Марковић Јана ), оборен је сениорски национални рекорд.
 • Мушка штафета 4 x 50 слободно и мешовито ( Пешић Братислав, Живановић Урош, Димитријевић Виктор, Станковић Ђорђе ) успела је да обори јуниорске националне рекорде до 18 година у обе трке.
 • У индивидуалним дисциплинама Нина Станисављевић је бриљирала и освојила 4 злата и 1 сребро.
  Братислав Пешић је освојио 1 злато и 1 бронзу,
  Марковић Јана је освојила 5 сребра и 1 бронзу
  Живановић Урош 3 бронзе.
 • Братислав Пешић је на овом митингу потврдио норму за Европско јуниорско првенство у Риму, где ће у саставу репрезентације Србије од осморо пливача, чак 5 бити из пливачког клуба “Дубочица”.Станисављевић Нина, Пешић Братислав, Живановић Урош, Поповић Тања и Марковић Јана ће од 06.07. до 11.07. бранити боје Србије, Лесковца и ПK “Дубочица” у Риму, на шта смо веома поносни.

Извор: званични сајт Града Лесковца

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor