DR LIDIJA DIMITRIJEVIĆ: PRVU DOZU VAKCINE PRIMILO 44.150, A DRUGU 34.228 LESKOVČANA

Loading

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас у друштву др Нити Садане, анестезиолога из Бостона, која је Лесковац изабрала као град у којем ће наставити своје усавршавање из области анестезиологије и која тренутно учествује у раду Опште болнице Лесковац, обишао вакцинални пункт у хали Партизан.

Обилазак је организован зато што је др Садана изразила жељу да посети један од пунктова како би се упознала са организацијом рада на истима. Градоначелник и др Саданa су пункт обишли у пратњи заменице др Лидије Димитријевић, директора болнице др Небојше Димитријевића, заменика директора Дома здравља др Часлава Недељковића, др Ивана Соколовића из Завода за јавно здравље.

Окупљеним представницима медија се обратила заменица градоначелника др Лидија Димитријевић и рекла да је велика част што здравствени радници лесковачке Опште болнице могу да сарађују са стручњаком каква је др Садана и објаснила да је она добитник Фулбрајтове стипендије за унапређење система за безболни порођај, тренутно запослена у болници у Бостону где је водила одељење анестезиологије и да ради као универзитетски професор.

„Сарадња са др Саданом је посебно задовољство јер она истиче да је Општу болницу изабрала због људи који у њој раде. Када смо се пре неколико недеља упознали, др Садана је изразила жељу да посети неки вакцинални пункт с обзиром на то да је у Америци и сама учествовла у процесу имунизације, и како сама истиче, едукација о значају вакцине је мисија којој је посвећена“ – додала је заменица и изнела податке о актуелној епидемиолошкој ситуацији и току имунизације рекавши да Лесковац бележи једно новооболело лице од 257 пристиглих резултата и да је број хоспитализованих пацијената 21, као и да је прву дозу вакцине примило 44.150 лица, а другу 34.228 лица.

Данас се обратила и др Садана. Истакавши да има велико срце за Лесковац, казала је да грађани Лесковца имају много среће зато што руководство града толико брине о њима, брине о њиховој сигурности, здрављу и добробити, даје им избор и чини да свако може врло лако и ефикасно да се вакцинише.

„Мислим да нас је пандемија све научила, да ми нисмо Срби или Американци или Енглези, сви насељавамо једно место, и све док се све друштвене заједнице не вакцинишу и не постану поново здраве, нећемо се вратити старом начину живота. Последње што желим да поручим јесте да слушате савете доктора, зато што су они заиста једни суперхероји данашњице, пратите и слушајте оно што вам руководство Града говори, наставите да перете руке и одржавате хигијену, и вакцинишете се, не само због себе већ због ваших бака, дека, деце и свих осталих чланова заједнице.“

Директор болнице и заменик директора Дома здравља су говорили о тренутном функционисању ових здравствених установа, стању пацијената у болници и пацијената након вакцинације – објављено је на званичном сајту Града Лесковца. 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: