UHAPŠENI ZBOG PREVARE, PRIBAVILI IMOVINSKU KORIST OD 5.366.416 DINARA

Loading

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsili su S. K. (1974) i P. M. (1976) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara u obavlјanju privredne delatnosti u saizvršilaštvu. 

  • Osumnjičeni se terete da su kao odgovorna lica privrednog društva ”Una Brvnare 1” tokom avgusta 2019. godine, prikazivanjem lažnih činjenica, doveli u zabludu više privrednih društava da im izdaju robu na odloženo plaćanje koju nikada nisu platili.
  • Kako se sumnja, oni su izdavali blanko menice bez pokrića za navedenu robu, koju su potom prodavali za gotov novac bez evidentiranja prodaje u poslovnim knjigama.
  • Na ovaj način oni su, kako se sumnja, u saizvršilaštvu pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 5.366.416 dinara.
  • Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu – saopštava MUP.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: