DOM KULTURE – PEČNJEVCE: Festival kratkog filma, učestvovali učenici devet osnovnih škola

Loading

ДОМ КУЛТУРЕ У ПЕЧЕЊЕВЦУ: ДЕТАЉ СА МАНИФЕСТАЦИЈЕ

ЛЕСКОВАЦ – У Дому културе у Печењевцу данас је трећи пут, уочи Светског дана животне средине, одржан Фестивал кратког филма.

  • На Фестивалу су учествовали ученици 9 лесковачких основних школа. Према одлуци жирија прва три места заузели су ученици из ОШ “Трајко Стаменковић” која је заузела прво место, затим друго ОШ “Десанка Максимовић” из Грделице и треће ОШ “Васа Пелагић”.
  • Члан Градског већа Драгољуб Ђорђевић обратио се рекавши: „Снимци забележени „оком камера“ ове дивне деце нас подсећају колико је мало напора потребно не би ли једни другима указали на значај борбе за чисту здраву животну средину. Стога ће сви они понети заслужене награде, а ја у име Града и уочи Светског дана заштите животне средине упућујем срдачне честитке учесницима конкурса краткометражних филмова у организацији Дома културе у Печењевцу. Искрено се надам да ћемо и у будућности имати прилике да присуствујемо оваквим и сличним догађајима, који свакако на један симболичан, али упечатљив начин указују на потребу очувања животне средине,“ – и додао да је и сам био гост у Дому културе када је био део ликовне колоније “На крилима маште” у школским данима.
  • Слађан Ђикић, шеф Одељења за заштиту животне средине, похвалио је заинтересованост ученика лесковачких школа за ову област и поделио награде свим учесницима.
  • Директор Дома културе „Тихомир Ракић-Вељко“ Мирослав Станојевић истакао је да је на адресу ове установе стигао велики број видео материјала и захвалио се свим ученицима и њиховим наставницима који су учествовали у пројекту, као и градоначелнику Цветановићу на свесрдној подршци.
  • Николина Милосављевић, ученица победничке школе “Трајко Стаменковић”, захвалила се на награди и додала да су велики труд уложили у припремање филма, да јој је драго што се исплатио.

Oпширније видети о в д е:

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: