IVAN BOGDANOVIĆ, predsednik opštine Lebane: U Šumanu će se tek graditi, ovo je samo početak!

Loading

LEBANE – Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović saradnicima, koalicionim partnerima i direktorom RPK Goranom Jovićem posetio Mesnu zajednicu Šumane gde su počeli pripremni radovi za asfaltiranje ulica. Bogdanović je ovom prilikom rekao da će se asfaltirati dva kraka u ukupnoj dužini od 2 kilometra.

Ova dva puta nalaze se u mahalama Đorđinci i Kmetovci, a posao se obavlja na osnovu javne nabavke. Za ovu nabavku opredeljeno je 9 miliona dinara sa PDV-om.

On je podvukao da je ovo jedno od najvećih i najrazuđenijih sela u kojem se meštani bave poljoprivredom, a bolji uslovi doprineće sprečavanju iseljavanja seoskog stanovništva, dodajući da je u planu i postavljanje ulične rasvete.

U proteklih nekoliko nedelja asfaltirani su putevi u selima Donje Vranovce, Pertate i Togočevce a uskoro će biti asfaltirane tri ulice u Lebanu, a zatim i u selima Krivača, Šilovo i Novo selo. Po rečima Bogdanovića do kraja godine biće asfaltirano još pet ulica na području opštine, što će biti omogućeno na osnovu nove javne nabavke u saradnji sa Vladom Republike Srbije.

Meštani sela nisu krili zadovoljstvo zbog asfaltiranja ove deonice odbornik ovog mesta u SO Lebane Igor Mitrović je naglasio da će put unaprediti poljoprivrednu proizvodnju. Izvođač ovih radova je preduzeće AB KOP iz Vlasotinca, a prema ugovoru oni će biti završeni za 15 dana.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović je posetio i mališane osnovne škole u Šumanu i na poklon im uručio košarkašku tablu, lopte i druge sportske rekvizite koje je obezbedila Mesna zajednica ovog sela, Sportski savez opštine Lebane i lokalna samouprava i pozvao ih da se što više aktiviraju u svim disciplinama kako bi se unapredili zdravi stilovi života.

infocentarjug.rs

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: