GRČKA KOMPANIJA AUTOSTOP zaintresovana da gradi novu fabriku u Leskovcu

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић се у свом кабинету састао са власником грчке компаније АутосТоп Панајотисом Пицикосом и менаџерима ове фирме у Лесковцу Лазаром Стојковићем и Игором Рајковићем.

  • Повод овог састанка су планови грчког инвестититора да на парцели преко пута постојећег погона отвори нову фабрику чија делатност ће се разликовати од постојеће. Ради се о иновативној производњи монтажних постројења за пречишћавање отпадних вода која ће се извозити на америчко, европско и афричко тржиште.
  • Састанку су присуствовали и начелник Градске управе Милош Цветановић, шеф Одељења за имовинско-правне послове Александра Спасић који су инвеститора известили о могућностима и временским оквирима, те корацима који ће претходити самој реализацији пројекта из надлежности Катастра Лесковац и ЈВП Србијаводе.
  • Компанија „АутосТоп“ поред огранака у Ирској, Великој Британији и Грчкој, у нашем граду, има погон са око 900 упошљеника. Производњом патосница бави се од 2013. године. Тада је ова фабрика запошљавала 51 радника и преданим радом „АутосТоп“ је постао један од водећих инвеститора у Лесковцу. Чињеница да већина компанија шири производне капацитете и делатност, те интересовање нових инвеститора за отварање фабрика, говоре у прилог добре привредне климе која је и озваничена четвртим сертификатом БФЦ са 96,33 % испуњених критеријума.
  • Успех грчке компаније и висок степен одговорности према граду у којем послује, али и својим запосленима, се огледа и у чињеници да је „АутосТоп“ прва компанија која у склопу просторија отворила вртић за децу својих радника. Градоначелник је на састанку похвалио овај потез грчког инвеститора која захтева додатна улагања и организацију уз констатацију да би и остале фирме требало да се угледају на АутосТоп. Он се уједно захвалио Пицикосу на донацијама у виду светлећих реклама које су постављене у центру града и сада представљају препознатљиве симболе града на Ветерници – ојављено је на званичном сајту града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: