LESKOVAC: Ambasador Irana posetio Nevenu kolor i Narodni muzej

Loading

Његова екселенција амбасадор Исламске Републике Иран Рашид Хасанпур је боравио у Лесковцу, посетио компанију Невена колор и обишао лесковачки Народни музеј.

  • Приликом посете, амбасадор Ирана је са менаџментом компаније – власником Златком Кадићем, директором Радоицом Ристићем, извршним директором Славољубом Пејчићем и заменицом градоначелника др Лидијом Димитријевић, секретаром Скупштине града Зораном Вукашиновићем, обишао компанију Невена колор и том приликом нагласио да посета представља добру прилику за будућу сарадњу Ирана са Лесковцем и јужним крајевима Србије и рекао:
  • „Пре него што сам стигао у Лесковац чуо сам много позитивних прича о граду и желео сам да се упознам са привредом, културом и Лесковчанима. Данашња посета је добра прилика за отварање нове странице у књизи наше сарадње. Са власником компаније Златком Кадићем, на чију иницијативу смо посетили Лесковац, смо разговарали о могућем пословању са Невеном колор, предлог смо послали у Техеран и одговори наших званичника су врло охрабрујући. Циљ нам је да сарадњу не ограничимо само на ову компанију, већ ћемо размотрити могућност пословања и са осталим компанијама у Лесковцу и овом делу Србије. Сличност у менталитету и култури наших народа нам омогућава да наше две земље још боље сарађују. Недавно је министар спољних послова Никола Селаковић боравио у Ирану. Надамо се да је то увод посете господина Александра Вучића Техерану јер намера руководства наших земаља је да се у будућности поред добрих политичких односа, продуби и унапреди сарадња на економском пољу.“
  • Заменица градоначелника др Лидија Димитријевић је истакла велико задовољство поводом посете Његове екселенције господина Хасанпура, нагласила да су врата нашег града отворена за све који желе да у њему оснују свој дом или компанију, подсетила да су многи амбасадори боравили у Лесковцу и да је сарадња са представницима бројних земаља увек била на високом нивоу. Заменица је говорила о бројним успешним компанијама у Лесковцу:
  • „Лесковац је град, који је као „Српски Манчестер“, између два светска рата, период познат као златно доба Лесковца, био тржишно упориште на Балкану. Данас, ми чинимо све како би Лесковац постао глобално конкурентна тржишна дестинација и изузетно смо фокусирани на развој предузетништва. Отворени смо за глобалне предузетничке иницијативе. У нашем граду и условима које пружамо успешно послују компаније из Немачке, Кине, Кореје, Турске, Грчке, Аустрије. Без јаког приватног сектора нема ни економског напретка. Надамо се да ће данашњи сусрет отворити још низ прилика за јачање пословних капацитета наших предузећа, отварање нових радних места и свеопште унапређење пословног амбијента у Лесковцу“ – закључила је заменица.
  • Пожелевши добродошлицу делегацији амбасаде Исламске Републике Иран обратио се и секретар Скупштине града Зоран Вукашиновић. Упознао је амбасадора са чињеницом да Лесковац поседује НАЛЕД-ов сертификат за повољно пословно окружење са процентом испуњености критеријума од 96,33%  и нагласио да руководство града улаже велики труд у стварање позитивне пословне климе.
  • Директор Невене колор Радоицa Ристић је амбасадору и представницима града Лесковца представио компанију чији је интензиван развој довео да од локалног заузме позицију регионалног лидера. Он је рекао да компанија запошљава 160 радника, додао да 40% производа извози у земље бивше Југославије као и Малту, Русију, док су будући планови везани за извоз у Аустрију и Шведску. Директор је додао да компанију Невена колор одликује и друштвена одговорност с обзиром на чињеницу да своје производе донирају социјално угроженим породицама, установама које за њима имају потребу и да су након поплава које су погодиле Лесковац угроженима донирали 100 хиљада динара.
  • Приликом данашњег сусрета поменута је могућност братимљења Лесковца са једним градом Исламске Републике Иран и предложено да на основу могућности и потреба Ирана руководство Лесковца амбасади упути податке о инфраструктури града и податке о компанијама, потенцијалним будућим сарадницима иранским компанија.
  • Након обиласка компаније Невена колор, амбасадор је посетио и Народни музеј у Лесковцу, где је у пратњи директорке Мире Ниношевић имао прилике да се упозна са историјом Лесковца, сталном поставком „Времеплов лесковачког краја“ и са новом сталном поставком “Лесковац – Српски Манчестер (1878 – 1941)“

Извор: званични сајт града Лесковца

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: