PODELJENO 300 HIGIJENSKIM PAKETA ROMSKIM PORODICAMA

Loading

Ромске породице са подручја општине, Власотинце, њих 300, добиле су хигијенске пакете. Ово је  једна од две акције проистекле из споразума Министарства за државну управу и локалну самоуправу и Института за јавно здравље „др Милан Јовановић Батут“.

– Прва је била помоћ у пријави за вакцинацију на порталу е-управа. Сви се надамо да се корона неће поновити у великим епидемисјким таласима као претходних годину дана и да се полако враћамо нормалном животу.Надам се да ће вам ови пакети користити и желим вам добро здравље – рекао је председник општине Братислав Петровић.

Акција се  спроводи са циљем да се помогне грађанима из подстандардних ромских насеља да уз вакцинацију и минимум стандарда за поштовање превентивних мера, које препоручују лекари, стекну имунитет и тиме сачувају своје здравље и здравље грађана у целини.

У 29 општина и градова, међу којима је и Власотинце, укупно ће бити подељено 12.000 пакета, чиме је обухваћено око 70.000 људи у 179 тзв. подстандардних ромских насеља.Министарство за државну управу и локалну самоуправу акцију спроводи у координацији са Министарством здравља и уз подршку донатора: Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ), Фондација за отворено друштво, Стална конференција градова и општина (СКГО) и Високи комесаријатУНза избеглице (УНХЦР Србија).

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: