SVETSKI DAN IZBEGLICA: PORUKA GRADONAČELNIKA LESKOVCA DR GORANA CVETANOVIĆA

Loading

Светски дан избеглица дочекујемо са великим бројем принудно расељених лица широм света. Избеглице, тражиоци азила и интерно расељена лица овај дан дочекују ван својих домова и са више него неизвесном будућношћу.

  • “20. јун нас подсећа на људе који су остали без најдражих, без посла и крова над главом. Тим људима у једном тренутку живот је стао и на нама је да им помогнемо да се што пре интегришу у локалну заједницу.
  • Град Лесковац из године у годину, у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције, међународним организацијама и донаторима, посвећено ради на побољшању живота како избеглица, тако и интерно расељених лица.
  • Наша визија је да им омогућимо нове прилике јер смо свесни да без обзира шта су напустили са собом носе вештине, таленте и аспирације и да заслужују да их развијају.
  • У складу са тим, уочи Светског дана избеглица, у зграду за социјално становање у заштићеним условима уселили смо Драгишу Јовића, који је пензионер из категорије интерно расељених лица и живи у самачком домаћинству. Годинама је живео као подстанар у јако тешким условима и његово задовољство и срећа док се усељавао у свој нови дом дају нам потврду да остварујемо свој циљ, а то је стварање боље свакодневице за што више људи”, изјавио је овим поводом градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: