POKRENI ŽIVOT: Potresna subina jedne porodice iz leskovačkog sela Kutleš

Loading

Недалеко од Лесковца, у селу Кутлеш, упознали смо породицу Лазаревић: отац Игор, мајка Љиљана и деца Петра (16), Александра (12), Сања (10), Лука (8) и Лана (4).

  • Мале и велике Лазаревиће краси љубав и повезаност. Оно што нам је упало за око јесте братско-сестринска љубав малих Лазаревића, каже Душан Миљковић, један од најхуманијих Лесковчана, руководилац Хуманитарне организације „Покрени живот“.
  • Недуго након рођења, Лани је дијагностикована цироза јетре, а једино решење је трансплантација у Италији.
  • – Једини извор прихода нам је социјална помоћ и дечији додатак што све укупно износи 30.000 динара, а половина тог новца нам одлази на аутобуске карте, лекове и посебну храну за малу Лану. Ишчекивање операције и неизвесност најтеже нам пада. Стално идемо у Тиршову на контроле и плашим се да је не изгубим, каже мајка Љиљана са сузама у очима.
  • Отац Игор, који од рођења има проблема са видом и тешко долази до посла, а додаје да нису имали купатило, али захваљујући добрим и хуманим људима успео су да реше један део проблема, али им недостаје септичка јама и хидрофор како би купатило било функционално и како се деца не би купала у кориту.
  • – Мали Лазаревићи заслужују боље услове за живот и ветар у леђа онда када им је најтеже. Зато морамо стати уз њих у овом тешком времену, каже Душан Миљковић, који је са организацијом „Покрени живот“ многима пружио драгоцену помоћ.

Помоћ:

Уплата на динарски рачун: 165-7010855807-48

Уплата на девизни рачун:

IBAN РС351657010855831-73

Уплатом преко Paypal platforme

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: