SAMO DA RATA NE BUDE: Osam decenija antifašističkog ustanka u Srbiji

Loading

PROFESOR HRANISLAV RAKIĆ, PREDSEDNIK OO SUBNOR-A LESKOVAC, OBRAĆA SE UČESNICIMA MANIFESTACIJE

Povodom osamdeset godina od antifašističkog ustanka u Srbiji, u Memorijalnom parku Bubanj u Nišu održana je manifestacija pod nazivom „Samo da rata ne bude“. Ceremonija je počela polaganjem venaca i služenjem parastosa. Svečanosti je prisustvovala Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

MINOSTARKA DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ SA UČENICIMA MANIFESTACIJE
  • Obeležavanju su prisustvovale i delegacije iz Jablaničkog okruga. Predsednik OO SUBNOR-a Leskovac, u ime prezivelih boraca NOR-a, kratko je pozdravio prisutne, a gosti leskovačke delegacije bili su članovi boracke organizacije iz Kumanova.
DETALJ SA MANIFESTACIJE U MEMORIJALNOM PARKU BUBANJ
  • Delegaciju vlasotinačkog SUBNOR-a predvodio je Srbom Takićem, predsednikom OO SUBNOR-a. Po njegovim rečim, ovo je samo početak aktivnosti kojima će vlasotinački SUBNOR obeležiti godinu velikog jubileja.
DELEGACIJA SUBNOR-A VLASOTINCE SA PREDSEDNIKOM SRBOM TAKIĆEM
  • Pored obeležavanja važnih datuma iz NOB-a, planira se uređenje spomenika vezanih za ovaj period srpske istorije, tu se pre svega misli na spomenike koji se nalaze na mestima pogibije Siniše Janića u Stupnici i Miloša Dimanića na Korubama. Pored toga, u cilju bolje upoznavanje učenika sa istorijom svoga kraja, početkom naredne školske godine biće raspisani i nagradni konkursi na istorijske teme.
MEMORIJALNI CENTAR BUBANJ: DETALJ SA MANIFESTACIJE
  • Glumci niškog Narodnog pozorišta izveli prigodan program, a učestvovao su i Follorni ansambl „Abrašević“ iz Niša i Vojni orkestar niškog garnizona. Takođe, priličen je i skok padobranaca.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: