Власотинце: Одржана ликовна радионица “СеваПрича из главе”

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ: УЧЕСНИЦИ ЛИКОВНЕ РАДИОНИЦЕ

ВЛАСОТИНЦЕ – ОДРЖАНЕ ЛИКОВНЕ РАДИОНИЦЕ “СеваПрича из главе”. Неуморни чланови Удржења “Севап” увелико су кренули са летњим уметничким и забавним програмима, које прошле године нису могли да реализују због епидемије. Након књижевно-филмске вечери, на којој је гостовао лесковачки писац Стефан Митић Тићми, у галерији Културног центра оржанa су ликовне радионице у два термина под називом “СеваПрича из главе”.

Тема радионица је била све популарнија техника цртања DOODLE ART, која је по први пут представљена деци у Власотинцу. О овој модерној техници и предностима њеног коришћења говорили су Матија Радичевић и Милица Пејчић. Они су говорили и о значају развоја креативности код деце, као и неким од најпопуларнијих уметника који се баве овом техником. У рад са децом су се укључиле: ликовна сарадница у вртићу, Јелена Петрењ и историчарка уметности Јасмина Златковић. Радионица је одржана у сарадњи са Културним центром, а рад су подржали Општина Власотинце и Канцеларија “Безбедно дете”. Победници у обе групе су добили награде као подстрек да наставе да стварају и негују своју креативност.

“Желимо да подстакнемо старије основце да развијају креативност и да жврљањем на папиру пренесу своју причу из главе. Такође је, на наше ликовне радионице добродошао свако ко се осећа креативно и жели да подели радост стварања са нашим тимом”, кажу ови млади талентовани ентузијасти, који својим примером показују како свет може да се мења на боље.

У Галерији Културног центра било је доста позитивне енергије, креативности, жеље да се заједнички стварају приче.

Извор: лист Власина

 

НАПОМЕНА:

Пројекат из области јавног информисања за 2021. годину: ГЛАСНИК – Медија центар 016: „(Не)обични људи власотиначког краја“. Напомена: „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.“

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: