Mladost – Leskovac: Otvoren novi pogon, investirano 30 miliona evra, posao za 50 novih radnika

Loading

Име МЛАДОСТ је синоним за квалитетне црепове и блокове за зидање који су захваљујући квалитету пронашли пут до задовољних корисника на целој територији Србије и многим  земљама Европе, објављено је на званичном сајту града Лесковца.

Младост је компанија са традицијом дугом више од века, која ове године слави 110 година постојања, а њено руководство свесно да поред чувања и неговања проверених тајни заната мора ићи у корак са најсавременијим техникама производње, константно улаже у модернизацију производње како би одговорила високим зхтевима тржишта. Данас је званично отворен нови погон са аутоматизованом производњом црепова, у коју је уложено 30 милиона евра где је запослено још 50 наших суграђана, те компанија Младост у Лесковцу сада броји око 250 запослених. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са сарадницима обишао нови производни погон и приликом обраћања медијским екипама истакао:

“Налазимо се у новом погону компаније Младост, једног од највећих произвођача грађевинског материјала, нарочито када је у питању производња црепова. Овде се годишње произведе око 55 милиона комада црепова годишње, а нова инвестиција је око 30 милиона евра, и радиће још 50 новозапослених радника, уз 200 колико компанија Младост броји у нашем граду.
Овај погон одликује најновија технологија производње која у последњих 12 година није примењена нигде у Европи. Уредност и чистоћа погона се може мерити са апотеком, и роботи се налазе на сваком сегменту производње. Младост је фирма са традицијом дугом 110 година и њен развој је још један доказ да град Лесковац са БФЦ сертификатом и процентом испуњености критеријума од 96,33% има повољну пословну климу, што погодује унапређењу рада иностраних и домаћих инвеститора.
Производи са ознаком Made in Serbia, се извозе у Велику Британију, Јужну Кореју, Турску, Албанију и све земље бивше Југославије.”

Након обиласка компаније градоначелник је нагласио да је Младост компанија која је прави спој традиције и савремених технологија и додао да је димњак који се некада користио један од симбола града, а да модерне машине и нови радници представљају будућност Лесковца.

Зато ће локална самоуправа града Лесковца наставити да одржава добру сарадњу са свим привредницима и доприноси пружању могућности нашим суграђанима да раде и привређују чиме се остварује циљ руководилаца да живимо у стабилном, развијеном друштву отвореном за просперитет и бољитак.“

Према речима генералног директора компаније Младост Милоша Терзића, под чијим окриљем послују и фабрике енергетских блокова у Малој Плани, Власотинцу и Сталаћу, за квалитет црепова је битна примарна прерада. Почиње у млину запремине 90 тона и пролази кроз дуги процес где се добија глина самлевена на 0,6 мм. Уграђен је и систем за отпрашивање вредан 200 хиљада евра те нема прашине јер заврши у филтерима и враћа се у процес.

“У плану је изградња фотонапонске електране. Ми већ користимо гас и што се тиче загађења то је најбоље решење.
Сарадња са локалном самоуправом је на високом нивоу, ми често износимо бројне захтеве и до сада смо успели да решимо све изазове,” – казао је Терзић уз констатацију градончелника да је добра комуникација и сарадња са овом великом домаћом компанијом резултовала регистровањем седишта у Лесковцу што значи да се сав порез плаћа у нашем граду иако Младост послује и у другим локалним самоуправама.

“Ми смо друштвено одговорна компанија која помаже многе сегменте друштва . Компанија ће асфалтирати све око погона о свом трошку до краја овог месеца.
Овде је некада била периферија града, свесни су да постоје проблеми, али ћемо се потрудити да их сведемо на минимум, користимо гас и асфалтирање ће допринети уређењу. Трудимо се да наши запослени буду задовољни. Радник на траци има плату 45 хиљада па навише, има и разних стимулација око празника, сваки прековремени рад се уредно плаћа.”

“Услови за рад су фантастични. Пре свега радити са људима који познају свој посао, који имају пуно искуства и ви се на њих можете ослонити и од њих научити.” истакао је један од лидера на линији за сирову производњу Данило Илић.

Напомена:

Град Лесковац: Пројекат из области јавног информисања за 2021. годину: ГЛАСНИК – Mедија центар 016: „Лесковац на путевима препорода.“ „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражaвају ставове органа који је доделио средства.“

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading