Za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju Dečjeg dispanzera izdvojena sredstva

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Данас је из буџета града Лесковца исплаћена сума у износу од 1.897.236 динара на име израде пројектне документације за реконструкцију и доградњу Дечјег диспанзера и чланарине за 2022.годину у оквиру Покрета за децу „Три плус“.

Када је реч о овом пројекту град Лесковац је приступио чланству Покрета за децу „Три плус“ 2021. године и на тај начин активним мерама проширио подршку популационој политици коју води држава Србија.

Право на поносну картицу имају све породице са троје и више деце, од којих је бар једно дете малолетно. Добијањем поносне картице родитељи са троје и више деце ће моћи да остваре бројне попусте код више од 1500 привредних субјеката који су приступили чланству и на тај начин дају свој допринос повећању наталитета.

Јавни позив породицама са троје и више деце да се пријаве за издавање и коришћење поносне картице „Цена минус за 3+“ биће објављен на званичној интернет презентацији града Лесковца.

Што се тиче радова на објекту Дечјег диспанзера, реализоваће се средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима што доказује да Влада Републике Србије улаже значајна средства како би систем здравства био што ефикаснији и бољи.

Подсетимо, међу бројним установама секундарне здравствене заштите које се обнављају налази се Општа болница Лесковац чија реконструкција вреди 4,5 милијарде динара.

Извор: званични сајт Града Лесковца

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor