U Južnoj Moravi i dalje se traga za devojkom posle stravične saobraćajne nesreće

Loading

Потрага за Катарином Петковић из Предејана, која је у суботу ујутру нестала у реци након стрaвичне саобраћајне несреће код Владичиног Хана, настављена је јутрос у Јужној Морави, потврђено је из Вишег јавног тужилаштва у Врању.

Foto: MUPФото: МУП

Синоћ је потрага обустављена због временских услова. Надлежне службе су наложиле и Власинским хидроелектранама да обуставе сав доток воде како би се смањио ниво Јужне Мораве и рониоцима олакшала потрага.
У саобраћајној  несрећи која се догодила око 4 ујутру у суботу, у аутомобилу  су биле четири девојке старости од 20 до 22 године, све из Предејана.
Аутомобил се кретао из правца Владичиног Хана  магистралним путем ка Предејану, када је приликом изласка из тунела код места Џеп пробио заштитну ограду на мосту на Јужној Морави и слетео у реку, са висине од око 20 метара.
Том приликом погинула је Анђела Миловановић из Предејана. 
Анђела С. која је управљала возилом и Кристина М. су прошле са повредама главе и огреботинама, ван животне опасности су и збринуте су у Здравственом центру Врање.
Данијела Трајковић, Виши јавни тужилац, каже да повређене девојке још увек нису саслушане јер им се прати здравствено стање.
– Девојке су на посматрању и још увек нисмо узели изјаве. Саобраћајни вештак је одрадио вештачење.
Према прелиминарним резултатима, узрок несреће  је неприулагођена брзина условима и стању пута, односно пребрза вожња.
Обдукција девојке која је настрадала биће урађена у понедељак, јер је за тад заказан долазак екипе из Завода за судску медицину у Нишу –  наводи Трајковићева.
Прелиминарни резултати кажу да се возило кретало брзином од око 100 километара на час, што је пребрза вожња за те услове.
У суботу ујутру на подручју Владичиног Хана падао је снег па се претпоставља и да је коловоз био клизав.
Према подацима са увиђаја ауто је закачио десетак заштитних стубова на огради пре него што је пробио банкину и ограду и слетео у реку.
Како сада ствари стоје, девојка која је впзила ауто, ући ће у кривични поступак. Према незваничним информацијама имала је 0,3 промила алкохола у крви.
У варошици Предејане у Грделичкој клисури влада мук. Нико не жели да јавно говори о несрећи какву овај крај не памти.
 Биле су добра деца, завршиле су средњу школу, нису студирале даље, барем за сада. Имале су планове, живот је био пред њима, али десила се трагедија.
Све су из добрих породица, радних и вредних. Не дао Бог ово ником.
Јавна је тајна да сва омладина након 20 часова из Предејана иде у Владичин Хан у провод. Ми овде имамо три кафића, који се затварају у 20 часова. Након тога, сви седају у ауто и одлазе у Владичин Хан, евентуално у Лесковац. 
Док се тамо задрже, кад крену кући већ је касно, уморни, неискусни у вожњи и дешавају се трагедије  – прича комшиница настрадалих девојака.
У Владичином Хану влада туга, а град је прогласио недељу за дан жалости.
Већина становништва је огорчена на то што су кафићи радили толико касно, мада за сада нема података где су девојке билие, у ком кафићу,  јер преживеле нису саслушане.
Прерма наводима ВЈТ, девојка која је возла, Анђела С. имала је пробну возачку дозволи и после 23 х није смела да управља возилм.
Такође, грађани се питају и како то да саобраћајна полиција, која је ноћу на улицама Хана и на излазу из града, није приметила младе девојке у возилу и евентуално их зауставила?
Иначе, трагедије у којима млади страдају враћајући се из ноћног провода у Владичином Хану , дешавају сe често на путевима ка Сурдулици, Лескоивцу и Врању.
Последњих 15 гооина десило се таквих неколико случајева када су аута пуна омладине слетала са путева, ударала у бандере, а несреће се дешавале са смртним исходима.
С.Т.

ОК Радио

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor